Hoeveel vlees eet de Belg nog gemiddeld? En waarom eten we wel of geen vlees?
Volledig scherm
Hoeveel vlees eet de Belg nog gemiddeld? En waarom eten we wel of geen vlees? © Shutterstock

Meer dan 9 op de 10 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag?

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik?

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Je bent wat je eet... of drinkt. “Smoothies of juices kunnen je energieniveau opkrikken" Expert tipt waar je best voor oplet als je ze zelf maakt

  Je bent wat je eet... of drinkt. “Smoothies of juices kunnen je energieni­veau opkrikken" Expert tipt waar je best voor oplet als je ze zelf maakt

  Wegen de laatste loodjes richting de vakantie zwaar en kan je nog wel wat extra energie gebruiken om er te geraken? “Dan zijn smoothies en juices misschien wel handig”, vertelt Anna Santens. “Eén keer een juice drinken, zal geen verschil maken, maar geef het een tijdje een kans en je zal je energieker voelen.” Ze tipt hoe je de meeste voedingsstoffen overhoudt tijdens het blenden, geeft tips voor beginners en deelt 3 recepten mét effect.