Zita Wauters daagt twee jonge chefs uit om heerlijke sushi-combinaties te maken.
Volledig scherm
Zita Wauters daagt twee jonge chefs uit om heerlijke sushi-combinaties te maken. © Tussen Twee Vuren

“Meer dan 20 sushi’s eten is geen uitzondering voor mij”: Zita Wauters vraagt jonge chefs om haar favoriete feestgerecht klaar te maken

Bij ‘Loïc Tussen Twee Vuren’ nemen twee jonge chefs het elke zaterdag tegen elkaar op om het lievelingsgerecht van een Bekende Vlaming te maken. Deze week worden Hanne en Joseph door Zita Wauters uitgedaagd om haar favoriete sharing dish te maken: sushi. HLN geeft een exclusieve kijk in de feestelijke gerechten van de kandidaten.

  1. Hoe krijg je houten lepels uit de keuken snel proper? Bio-ingenieur waarschuwt voor TikTok-hack

    Hoe krijg je houten lepels uit de keuken snel proper? Bio-ingenieur waarschuwt voor Tik­Tok-hack

    Een houten lepel proper krijgen als je ermee door tomatensaus of kurkuma hebt geroerd: niet zo evident. Op sociale media circuleren video’s met een snel en efficiënt schoonmaaktrucje, maar is deze keukenhack écht een goed idee of niet? En het doet nog een andere vraag onstaan: hoe hygiënisch zijn die houten lepels eigenlijk als je ze zo moeilijk proper krijgt? Bio-ingenieur Bruno De Meulenaer (UGent) legt uit hoe je het best (niet) aanpakt.
  2. “1.200 calorieën per dag in een strikt dieet is gewoon te weinig!”: 3 lezers getuigen hoe gezonde influencers hen van dat eeuwige dieet afhielpen
    PREMIUM

    “1.200 calorieën per dag in een strikt dieet is gewoon te weinig!”: 3 lezers getuigen hoe gezonde influen­cers hen van dat eeuwige dieet afhielpen

    Laat jij je voor het eten soms inspireren door ‘influencerchefs’? Dan ben je niet alleen. En dat is niet altijd zo slecht: uit onderzoek van Viktor Proesmans (UGent) naar consumentengedrag blijkt dat het eetpatroon van volgers van gezonde chefs vaker écht opschuift naar een gezondere levensstijl. Natacha (49), Katrien (46) en Lore (34) getuigen over wie en wat hun leven veranderde. “Van shakes drinken tot koolhydraten schrappen: ik trapte in elk dieet, maar vandaag ken ik de oplossing.”
  1. Bak je frietjes best in de oven, airfryer of friteuse? En wat als je zwarte spikkels ziet na het bakken? 2 topfrituristen delen gouden tips om er zelf te maken
    PREMIUM

    Bak je frietjes best in de oven, airfryer of friteuse? En wat als je zwarte spikkels ziet na het bakken? 2 topfritu­ris­ten delen gouden tips om er zelf te maken

    De kans dat er vanavond bij jou frieten met mayonaise op het menu staan is groot: zes op de tien Belgen eet ze wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar als je geen zin hebt in diepvriesfrieten of niet in de frituur geraakt? Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem delen hun gouden tips, waarmee ze in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden. “Veel mensen kiezen de foute aardappelen.”