Hoe zorg je ervoor dat vlees niet te droog wordt op de barbecue? En met welke speciale stukken vlees kan je je gasten eens verrassen?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe zorg je ervoor dat vlees niet te droog wordt op de barbecue? En met welke speciale stukken vlees kan je je gasten eens verrassen? © Steven Richardson

Mag je zilverpapier op de barbecue gebruiken? En hoe voorkom je uitgedroogd vlees? Topslager Hendrik Dierendonck geeft antwoord op 10 lezersvragen

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. 

  1. “Hou rauwe en al gebakken voeding altijd apart!”: 5 belangrijke tips om met warm weer je barbecue niet te laten eindigen in een voedselvergiftiging

    “Hou rauwe en al gebakken voeding altijd apart!”: 5 belangrij­ke tips om met warm weer je barbecue niet te laten eindigen in een voedselver­gif­ti­ging

    De afgelopen weken waren de weergoden ons gunstig om toptemperaturen te geven. Ook in dit verlengde weekend is het weer perfect barbecueweer. Hoe gezellig die hitte ook is, voor heel wat bacteriën is het de gedroomde omgeving om zich via de warmte te vermenigvuldigen. Hoe zorg je ervoor dat je barbecue niet in een voedselvergiftiging eindigt? Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen zet vijf tips op een rij.