Mag je het velletje rond een worst opeten of niet? Slager Karl Heirbaut duidt het per type worst.
Volledig scherm
Mag je het velletje rond een worst opeten of niet? Slager Karl Heirbaut duidt het per type worst. © Shutterstock / Jakob Mazur

Mag je het velletje van een gedroogde worst opeten of niet?

Haal je bij het snijden van een gedroogde worst het velletje eraf of eet je het mee op? En hoe zit het met dat witte laagje rond een salami? Het zijn prangende vragen die ongetwijfeld vaak opkomen wanneer je de worst wil snijden om als apérohapje te serveren. Slager Karl Heirbaut geeft voor eens en altijd duidelijkheid over dat omstreden laagje rond worsten.

  1. Verdik je sneller wanneer je ‘s avonds laat nog veel snackt?

    Verdik je sneller wanneer je ‘s avonds laat nog veel snackt?

    Iedereen neemt zo nu en dan ‘s avonds laat nog weleens een snack. Van chips tot chocolade: alles kan om de dag mee af te sluiten. Sommige mensen beweren dat het niet goed is om heel laat nog iets te eten, omdat je er sneller dik van zou worden, maar klopt dat wel? Voedingswetenschapper Guido Camps en gezondheidsexpert Samefko Ludidi geven het antwoord en leggen uit wat er precies gebeurt wanneer je zo laat nog aan het snacken slaat.
  2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
  3. Chef Karsu leert je de basis van de Turkse keuken: “We hebben een zéér rijke ontbijtcultuur, deze recepten zijn perfect voor een brunch”

    Chef Karsu leert je de basis van de Turkse keuken: “We hebben een zéér rijke ontbijtcul­tuur, deze recepten zijn perfect voor een brunch”

    Jouw eerste idee bij de Turkse keuken? Een gokje: veel vlees, döner kebab en pizza of lahmacun. “Het zijn de bekendste gerechten, maar niet de lekkerste”, vindt chef Karsu Dönmez. Met de start van de ramadan en de recente aardbeving in Turkije in het achterhoofd zet ze de gerechten uit het streek waar ze vandaan komt in de kijker. Verschilt Turks koken hard van wat we kennen? En welke recept kan je makkelijk zelf proberen? “Je hebt weinig ingrediënten en weinig tijd nodig.”