Karolien Olaerts
Volledig scherm
Karolien Olaerts © Sofie Paternotte

Mag je fruit eten na de maaltijd? Voedingsexperte Karolien Olaerts neemt drie mythes over fruit onder de loep

De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen  dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook écht waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe: “een valkuil met fruit kan zijn dat je het gebruikt als gezonde vervanger terwijl je zin hebt in iets anders.”

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. “Sneller klaar dan een afhaalmaaltijd en Instagramproof”: Foodblogger Helen Verhelst deelt exclusief 3 budgetvriendelijke recepten

  “Sneller klaar dan een afhaalmaal­tijd en Instagramp­roof”: Foodblog­ger Helen Verhelst deelt exclusief 3 budget­vrien­de­lij­ke recepten

  Een drukke werkdag en ‘s avonds een maaltijd op tafel toveren: het is voor veel mensen een ware struggle. Foodblogger Helen Verhelst verzamelt in haar kookboek ‘Helen Kookt (Elke Dag) toegankelijke en snelle recepten voor jonge starters. “Ik hou zelf niet van lange ingrediëntenlijsten en als ik overschotjes heb, wil ik die nog kunnen opgebruiken", klinkt het. Ze deelt tips én 3 exclusieve, budgetvriendelijke recepten.