Voedingsexperte Marlies Huysentruyt legt uit hoe je citroenschil best gebruikt in de keuken.
Volledig scherm
Voedingsexperte Marlies Huysentruyt legt uit hoe je citroenschil best gebruikt in de keuken. © Getty Images

Mag je de zeste van een gewone citroen gebruiken in je maaltijden of is het schadelijk?

‘Voeg zeste van een citroen toe’, staat regelmatig in recepten. En dat moet je vooral doen, want het is lekker en gezond. Op voorwaarde dat je de juiste citroen kiest, althans. Voedingsexperte Marlies Huysentruyt legt uit hoe je dat doet: “Als je elke dag pesticiden eet, raakt je immuunsysteem uitgeput.”

 1. Kwart van de Belgen bespaart op tomaten en appels: worden onze 10 populairste groenten en fruitsoorten binnenkort nóg duurder of net goedkoper?
  PREMIUM
  21

  Kwart van de Belgen bespaart op tomaten en appels: worden onze 10 populair­ste groenten en fruitsoor­ten binnenkort nóg duurder of net goedkoper?

  Verse groenten en fruit worden ons stilaan te duur. Een kwart van de Belgen legt om te besparen zelfs minder tomaten, wortelen en appels in de winkelkar. Welke populaire groenten- en fruitsoorten worden nog duurder? En welke versproducten zullen de komende tijd wél gunstig in prijs zijn? Expert Peter Nicolaï legt uit. “De overstromingen in Italië hebben een grote impact op steenfruit, maar er bestaan goedkopere alternatieven voor de perzik, nectarine of abrikoos.”
 2. Kaat Bollen viel 15 kilo af dankzij intuïtief eten: waarin verschilt het van een dieet? En kan dit wél werken op lange termijn?
  PREMIUM

  Kaat Bollen viel 15 kilo af dankzij intuïtief eten: waarin verschilt het van een dieet? En kan dit wél werken op lange termijn?

  Seksuologe Kaat Bollen vertelde in de HLN Original ‘Mijn Dieet’ dat ze 15 kilo vermagerde dankzij een intuïtief ‘dieet’. Een eetpatroon dat je eigenlijk géén dieet kan noemen, aangezien je volgens deze visie alles kan eten wat je wil. “Ik was niet meer de beste versie van mezelf”, vertelt Kaat in de video. “Nu heb ik die teruggevonden.” Wat is dat intuïtief eten precies? En hoe komt het dat frietjes met stoofvlees uit de frituur toch voor gewichtsverlies zorgt? Diëtiste Sanne Mouha legt uit.