Mag je het vet van een pan gewoon weggieten in de gootsteen of toiletpot zonder problemen?
Volledig scherm
Mag je het vet van een pan gewoon weggieten in de gootsteen of toiletpot zonder problemen? © Shutterstock

Mag ik het vet uit de pan weggieten in de gootsteen of toiletpot?

Iedereen maakt zich wel eens schuldig aan het weggieten van etensresten in de gootsteen, van olijfolie uit de pan tot de overschot van de spaghettisaus. Maar is die gootsteen daar wel voor gemaakt? “Niet alles kan er zomaar in”, waarschuwt Liesbeth Verboven van Het Poetsbureau part of Glowi. Ze zet op een rijtje voor welke voedingsresten je best een andere oplossing zoekt én in welke gevallen de toiletpot de redder in nood is.

  1. “Meer dan 1.000 reservaties per dag in Belgische sterrenrestaurants sinds Michelin maandag”: hoe geraak je toch makkelijk aan een tafeltje?
    PREMIUM

    “Meer dan 1.000 reserva­ties per dag in Belgische sterrenres­tau­rants sinds Michelin maandag”: hoe geraak je toch makkelijk aan een tafeltje?

    Maandag maakte Michelin de sterrenrestaurants van 2023 bekend. Wie nu een tafeltje wil boeken bij één van die horecazaken is niet alleen. “We zagen een gigapiek in reservaties”, vertelt Dirk Gypen, CEO van reservatieplatform Resengo. “We gingen van zo’n 100 couverts per dag in de week ervoor plots naar 1.340.” Hoe krijg je dan zo'n felbegeerd tafeltje te pakken? En moet je daar lang voor wachten? Dirk Gypen en Gitte Geunes van Zilte (***) delen 5 tips.