Maak Spaanse paella naar een recept van Piet Huysentruyt
ReceptPaella is het Spaanse gerecht bij uitstek! Piet Huysentruyt deelt zijn recept voor paella zodat je het zelf thuis kan maken.
Bereidingstijd: tussen 60 en 90 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten voor paella
• niet-ontbeende kip (in kleine stukjes)
• 500 g paella-rijst
• 100 g zeevruchten
• 6 gamba’s
• mosselen
• saffraandraadjes
• paellakruiden
• 1,5 l kippenbouillon
• 1 glas witte wijn
• 1 ui
• 1 rode paprika
• 50 g erwten
• 2 tenen look
• 2 tomaten
• 1 dl olijfolie
Zo maak je het
• Verhit de olijfolie in een pan en bak daarin de kip mooi bruin aan. Kruid met peper en zout.
• Haal de kip even uit de pan en voeg fijngesneden look en ajuin toe.
• Doe de rijst in de pan (1 kop/pers) en roer door de olijfolie tot de rijst glazig is. Blus met een glas witte wijn en laat inkoken.
• Voeg dan de kippenbouillon beetje bij beetje toe (3 koppen bouillon voor 1 kop rijst). Laat de rijst de bouillon opnemen voor je extra bouillon toevoegt. Voeg de kip er opnieuw bij.
• Voeg de paprika toe. Doe de saffraandraadjes en paellakruiden erbij en meng goed. Laat rustig garen op een laag vuur, voor zo’n 20 tot 25 minuten.
• Bak de zeevruchten en gamba’s met een beetje look in olijfolie. Gaar de mosselen.
• Wanneer de rijst gaar is, voeg je de erwtjes, tomaten, zeevruchten en gamba’s toe. Doe er ook nog een beetje bouillon bij en als laatste de mosselen.
• Laat 10 minuten verder garen en de paella is klaar.
Tip: het is niet erg dat de rijst onderaan de pan een beetje verbrandt. Dit is een gekarameliseerd korstje. In Spanje noemen ze dat ‘soccarat’.
Lees meer:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Recept
Gebakken kabeljauw Dijonaise maken op een bedje van spinazie
Dat kabeljauw een veelzijdige vis is, bewijst deze gebakken kabeljauw Dijonaise nog maar eens. Dit recept van Piet Huysentruyt geeft je meteen zin om in de keuken te duiken! -
Het regenweer trotseren? Dat doe je zonder zorgen met deze 15 waterproof én trendy handtassen
Het weer in België is zo grillig dat een regenbui altijd om de hoek loert. Toch hoeft die onvoorspelbaarheid geen domper op de feestvreugde te zijn om jouw mooiste handtas uit de kast te halen. Al kan je natuurlijk ook op safe spelen met deze trendy waterproof handtassen én rugzakken. Beter die waterkringen voorkomen dan genezen, toch? -
Gouden 115
Dure tegenvallers: welke vijf spelers kan je best transfereren in je Gouden 11-team?
Spelers als Paul Onuachu, Toby Alderweireld en Simon Mignolet zijn hun prijskaartje meer dan waard, maar welke dure vogels vallen - voorlopig - tegen in de Gouden 11? Tijdens het seizoen heb je recht op maar liefst zes transfers, gebruik ze dus verstandig. -
-
‘Belgium’s Next Top Model’ is terug (en ze zijn op zoek naar kandidaten)
Voor elke ‘he’, ‘she’ en ‘they’, voor elk kleurtje of maatje: ‘Belgium’s Next Top Model’ is terug van weggeweest en verschijnt in het najaar van 2023 als tiendelige reeks op Streamz. Veertien modellen zonder professioneel contract proberen zich op te werken in het oog en het hart van een vierkoppige jury. En jij kan een van hen zijn. -
PREMIUM
Wereldleider in bubbelthee komt naar Vlaanderen: zo groot is de hype en zo (on)gezond is het
-
Dag 6
Met welke sport verbrand je het meeste calorieën? En wat als je geen tijd hebt om te bewegen? Sandra Bekkari deelt 6 beweegtips
Heel wat goede voornemens draaien niet alleen rond een gezonder eetpatroon, maar ook rond meer beweging. Hoe begin je daar dan aan? En moet je meteen elke dag beginnen sporten? In dag 6 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt Sandra Bekkari 6 tips om op een subtiele manier meer beweging in je dag te steken. “Probeer kleine beweegsnacks in je dag te steken om je lichaam wakker te schudden.” -
Kan het kwaad om je huisdier de restjes van je eten te geven?
Schattige puppyoogjes die je aankijken tijdens de lunch, of een kat die zich op je schoot nestelt als je een zak chips opentrekt: huisdieren weten goed genoeg hoe ze de lekkere restjes van hun baasje kunnen bemachtigen. Maar hoeveel van die ‘menselijke’ tussendoortjes mag je geven? En zijn er etenswaren die je echt beter vermijdt? Wij vroegen advies aan specialiste Myriam Hesta (UGent). “Vooral bij kleinere dieren worden de hoeveelheden vaak fout ingeschat.”