Maak snel kabeljauw in de oven met kruidenkorst volgens recept van Piet Huysentruyt
ReceptPiet Huysentruyt weet wel hoe hij kabeljauw moet klaarmaken. Met deze kabeljauw uit de oven met een heerlijke kruidenkorst scoor je gegarandeerd bij vrienden en familie.
Bereidingstijd: tussen 15 en 30 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
peterselie
½ citroen (sap)
bieslook
basilicum
dille
paneermeel
2 tomaten
1 el olijfolie
2 moten kabeljauw
room
Bereiding
- Kruid de kabeljauw met peper en zout en schik in een ovenschotel.
- De groene kruiden fijnhakken en vermengen met een beetje paneermeel en een eetlepel olijfolie. Dit mengsel bovenop de kabeljauwmoten schikken.
- De tomaten ontvellen en ontpitten en bij de kabeljauw in de ovenschotel leggen. Hierbij een beetje citroensap en een scheutje room toevoegen .
- De ovenschotel in een hete oven van 180°C plaatsen en 10 minuten laten bakken.
Lees meer:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Van een pita met gehakt en labneh tot een pittige Mexicaanse vissoep: 5 gerechten die je volgende week een kans wil geven
Nu het weer een beetje langer licht begint te worden buiten, beginnen we al te dromen over de lente. Daarom stelden onze HLN-chefs Sandra Bekkari, Jelle Beeckman en Piet Huysentruyt deze week een verfrissend wintermenu samen waar je die eerste lentetoetsen al in kan merken. Van een frisse wittekoolsla met kalkoensatés tot Mexiaanse vissoep die de temperaturen doet stijgen: aan tafel! -
HLN Shop
Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij. -
Mijntelco
Bel jij ook niet meer met de vaste lijn? Waarom betaal je er dan nog voor?
Heb je nog een vast nummer? Dan ben je in België in de minderheid. De vaste lijn schrappen, kan best wat opleveren, terwijl je nauwelijks aan comfort of bereikbaarheid inboet. Mijntelco.be zet de feiten op een rij. -
-
Recept
Zelfgemaakte tongrolletjes: duurzaam en lekker
Chef-kok Seppe Nobels heeft als doel om gezonde en duurzame voeding de normaalste zaak van de wereld maken. Seppe Nobels maakt van oeroude Belgische klassiekers een duurzaam recept. Deze keer: tongrolletjes. -
Spaargids.be
De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij. -
Van een broodje 'pulled rabbit’ tot tempura met konijn: 3 recepten om dit gezonde vlees op een frisse manier klaar te maken
De vraag ‘wat eten we vandaag’, passeert in elk gezin weleens tijdens de week. Wat dacht je van een broodje ‘pulled rabbit’ of een tempura met konijn? Van 25 januari tot 1 februari loopt de ‘Week van het konijn’ en voor die gelegenheid zet VLAM het Belgisch konijnenvlees extra in de kijker. Met deze drie recepten tover je eens iets anders op tafel dan de klassieker met pruimen. -
Waarom een maaltijd overslaan minder onschuldig is dan je denkt: “Niet voor niets is intermittent fasting uit de top 10 diëten van 2023 gehaald”
Te weinig tijd, geen honger of een streng dieet zoals intermittent fasting: iedereen slaat al weleens een maaltijd over. Volgens een nieuwe Amerikaanse studie denk je daar maar beter twee keer over na. Wat als je toch een maaltijd overslaat? En waarom is het écht geen goed idee? Diëtist Michaël Sels legt uit.