Maak papillot van forel uit de oven met een mediterraans sausje van Wout Bru
ReceptWout Bru deelt zijn recept voor forel in papillot uit de oven. Hij serveert de vis met een mediterraans sausje en aardappeltonnetjes.
Bereidingswijze: tussen 15 en 30 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten voor forel in papillot
• 4 forellen
• een halve venkel, in fijne schijfjes gesneden
• 1 tomaat, ontveld, ontpit en in blokjes gesneden
• 3 wortels
• 1 ui
• 1 prei
• 1 citroen
• 1 takje dragon
• bieslook, versnipperd
• saffraan
• 2 dl visfumet
• 2 dl room
• olijfolie
• 1 dl Pastis of Ricard
• 1 dl Noilly Prat
• boter om in te vetten
Bereiding
• Om de forel te fileren, maak je een verticale snede achter de kieuwen tot op de ruggengraat. Je hebt nu twee mooie filets. De rest gaat in de afvalbak. Om het vel te verwijderen, snij je met een scherp mes horizontaal heen en weer tussen vel en visvlees, van staart naar kop. Verwijder de ribbengraatjes. Snij langs de ruggengraat van kop naar staart. Doe hetzelfde met de andere kant.
• Snij de aardappelen in tonnetjes en stoom gaar.
• Snij julienne van 2 wortels en de prei en blancheer.
• Plaats de julienne tussen de 2 filets en leg dat op een stuk aluminiumfolie dat je ingesmeerd hebt met boter.
• Breng op smaak met noillie prat, citroen, venkel, zout en peper. Vouw nu de folie dicht tot een stevig pakje en plaats in een hete oven.
• Voor de saus verwarm je wat olijfolie. Doe er in blokjes gesneden ui, wortel, een geplet teentje look en een takje dragon bij. Flambeer met Pastis of ricars. Laat goed verdampen en uitkoken.
• Voeg de visfumet toe, samen met de helft van de blokjes tomaat en de room. Voeg ook saffraan toe en zeef de saus.
• Werk af met de blokjes tomaat en gesnipperd bieslook.
• Lepel wat mediterraanse saus op het bord. Haal de forelfilets met de groentjes uit de papillot en leg deze op de saus. Giet er nog een beetje saus over en leg de gestoomde aardappeltonnetjes rond de vis.
Lees meer:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Topjaar voor Belgische wijnboeren, onze huissommelier proeft 9 wijnen van eigen bodem: “Precies gezouten karamel!”
Belgische wijnboeren hadden een recordjaar: vorig jaar produceerden ze maar liefst 3 miljoen liter wijn op eigen bodem. De wijn zelf is steeds vaker te verkrijgen in horecazaken over ons hele land en het aantal wijnbouwers zelf groeit ook. Welke wijn uit eigen land is dan je geld waard? Huissommelier Sepideh proeft wijn van 9 verschillende domeinen en velt haar oordeel. “Wauw, zoveel diepgang in dit glas!” -
Gouden Formule 16
Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen. -
Val je sneller af als je sport op een nuchtere maag?
Sporten op een nuchtere maag is volgens de ene een wondermiddel om af te vallen en volgens de andere schadelijk voor de gezondheid. Welke stelling klopt écht? En wat eet je best als je liever niet nuchter sport? Twee voedingsexperts leggen uit. -
-
Livios
“Dit is een maand, waarin de meeste snoeiwerken uitgevoerd mogen worden”: alle tuinklussen in maart op een rijtje gezet
In maart breekt de lente aan. Het is het startsein voor menig hobbytuinier, maar vorstperiodes kunnen flink wat schade aanrichten. Bouwsite Livios vroeg aan tuinexpert Bart Verelst wat je in maart beter wel en niet doet in je tuin. -
Recept
Bak kabeljauw in de oven met zalmboter van Piet Huysentruyt
Piet Huysentruyt weet wel hoe hij kabeljauw moet klaarmaken. Met dit recept voor kabeljauw uit de oven scoor je gegarandeerd bij vrienden en familie. -
Recept
Makreel, een ondergewaardeerde vis
In verschillende huishoudens staat weleens makreel op het menu, vooral gestoomde, gerookte of uit blik zijn populair. Maar het visje verdient vaker een plek op ons bord. Je kan makreel op verschillende manieren bereiden en daarnaast heeft de vis ook nog eens een lage CO2-voetprint. -
Tweakers
Een topsmartphone voor amper 175 euro: onze techexpert toont waar je kwaliteit krijgt voor een beperkt budget
Niet iedereen wil of kan zomaar 1.000 euro of meer ophoesten voor een nieuwe smartphone. Donovan Kerssenberg, expert in het segment smartphones bij technologiesite Tweakers, tipt zijn drie absolute aanraders van het moment voor een kleiner budget: minder dan 250 euro, 250 à 500 euro en meer dan 500 euro.