Appelcake met rozijnen
Volledig scherm
Appelcake met rozijnen © Shutterstock

Maak heerlijke appelcake met oude appels

ReceptHeb je nog appels over die ondertussen gerimpeld zijn of plekjes hebben? Geen probleem! Die appels zijn nog ideaal om appelcake te maken. Hier een recept.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. “Bakkers gebruiken nog steeds varkensvet als broodverbeteraar”: wat doet dit voor de smaak? En hoe weet je of het in jouw brood zit?

  “Bakkers gebruiken nog steeds varkensvet als broodverbe­te­raar”: wat doet dit voor de smaak? En hoe weet je of het in jouw brood zit?

  Ons dagelijks brood bestaat uit bloem, water, gist en zout, maar sommige bakkers voegen nog broodverbeteraars toe om het brood langer houdbaar te maken én een krokantere korst te geven. “Dat gebeurt vaak met varkensvet of smout”, vertelt Eddy Van Damme van Bakkersfederatie Vlaanderen. Hoeveel bakkers gebruiken dit nog? Hoe herken je een brood met varkensvet? En hoe zit het met supermarktbrood?
 1. Luc Bellings proeft 10 soorten appelmoes en deelt een 1/10 en 9/10 uit: “Vergelijkbaar met een zelfgemaakte”
  PREMIUM

  Luc Bellings proeft 10 soorten appelmoes en deelt een 1/10 en 9/10 uit: “Vergelijk­baar met een zelfgemaak­te”

  Appelmoes met kip en patatjes: het staat waarschijnlijk bij veel Vlamingen regelmatig op tafel. Niets gaat boven een zelfgemaakte compote, - met of zonder grote stukken appel - maar komt appelmoes uit een bokaal in de buurt van verse? Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare versies uit de supermarkt én deelt een exclusief recept om zelf de lekkerste compote te maken. Is er een merk dat hem kan bekoren? “Een appelcompote zonder suiker is als frieten zonder zout.”