Verne
Volledig scherm
© Verne

Maak de echte asperges op Vlaamse wijze volgens Jeroen Meus

ReceptAsperges à la flamande: een oervlaamse klassieker. Dit gerecht combineert asperges met een overheerlijk mengsel van boter en ei. Jeroen Meus vertelt je met dit recept hoe je dat klaarmaakt.

  1. Hoe herken je een slechte mossel? En hoe maak je ze het best klaar? Sterrenchef geeft advies
    PREMIUM

    Hoe herken je een slechte mossel? En hoe maak je ze het best klaar? Sterren­chef geeft advies

    Telkens het mosselseizoen opent, staan we als Belgen te popelen om het nieuwe zwarte goud als eerste te gaan proeven. Ook dit jaar was dat niet anders. Het nieuwe pop-uprestaurant Moules // Frites van chefs Sergio Herman en Syrco Bakker op het strand van Zeebrugge was vrijwel meteen uitverkocht. De ideale aanleiding om met Syrco het waarheidsgehalte van enkele fabels over mosselen af te toetsen. Mogen we echt enkel mosselen eten in maanden met een ‘r’? Hoe weet je of een mossel slecht is? En wat is de beste manier om mosselen te reinigen ?