PREMIUM
Lukt het maar niet om af te vallen? Dokter tipt 7 simpele aanpassingen waardoor je niet meer moet diëten
Voormalig presentator en zanger Sergio (57) moet van zijn dokter verplicht 15 kilo afvallen voor zijn gezondheid. “Ik ben een tikkende tijdbom”, vertelt hij. Hoe pak je zoiets het best aan, zonder op een dieet te gaan dat je achteraf die kilo’s dubbel en dik terug bezorgt? Dokter Luc Evenepoel tipt hoe je gezond kan blijven en zet 7 tips op een rijtje. “Je eet er makkelijk 250 tot 300 calorieën minder mee per dag, zonder dat je het doorhebt.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Independer
Een eerste stek met je lief: met deze zes tips stel je jezelf én je huurwoning helemaal veilig
Wanneer je als koppel voor de eerste keer gaat samenwonen, mag je enkele belangrijke administratieve/legale zaken niet vergeten. Dat begint al voor je je huurcontract ondertekent. Met dit stappenplan van Independer.be zie je niets over het hoofd en zit je niet met problemen achteraf. -
PREMIUM
Jorien (33) en Robby (35) koken voor 132 euro per week: “Door deze simpele bewaartruc blijven mijn groenten enkele dagen tot weken langer goed”
De vraag ‘wat eten we vandaag’ vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt elke week in de koelkast en de portemonnee van een gezin om te zien wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Jorien (33) en haar verloofde Robby (35) die aan ‘shelf cooking’ doen. “Niets uit onze koel- of voorraadkast gaat verloren”, vertelt Jorien. Hoe pakken ze dat aan? En welke bespaartips helpen hen uit de nood bij het winkelen? -
vtwonen
Zwart in de badkamer: stijlvol en luxueus, maar hoe verwerk je deze kleur het best? En wat met de schoonmaak nadien?
Een zwarte badkamer: het klinkt misschien gedurfd, maar in de juiste uitvoering is het klassiek, tijdloos, mysterieus én elegant. Een echt hotelgevoel dus, dat bovendien in bijna elk interieur past. Kies met deze tips van vtwonen voor een volledig zwarte badkamer of enkele (subtiele) zwarte elementen. -
-
PREMIUM
"1 extra portie zuivel verkleint kans op botbreuken en heupletsels op oudere leeftijd": op welke leeftijd eet je best welke hoeveelheid zuivel? En waarom?
Een op de drie vrouwen en tot een op de vijf mannen ouder dan vijftig krijgt vroeg of laat een fractuur als gevolg van osteoporose of botontkalking. “Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één extra portie zuivel bij ouderen kan leiden tot 33 procent minder botbreuken”, vertelt voedingsdeskundige Inge Coene. Wat verstaan we onder één portie zuivel? En hoeveel porties consumeer je best per leeftijd om het risico te beperken? -
Jobat
Zoveel verdien je in marketing en communicatie: een overzicht van de lonen en de extralegale voorwaarden
Honderden vacatures in de marketing en communicatie wachten momenteel op talent ter invulling. Het aantal openstaande jobs in deze sector blijft ook stijgen. Jobat.be zocht uit naar wie er exact gezocht wordt en wat je als marketing- en communicatieprofessional mag verwachten aan het einde van de maand. -
PREMIUM
Stijn Baert proeft steak-friet in 4 bekende traditiezaken in Vlaanderen: waar eet je de beste? “Qua prijs-kwaliteit is deze onklopbaar”
Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert gaat maandelijks op zoek in Vlaanderen. “Als ik niet zo ver woonde, kwam ik hier zeker een paar keer per jaar eten", verzucht Stijn na zijn bezoek aan vier brasserieën met oog voor authenticiteit, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken? “Ook de kropsla, de witloofsalade en de mayonaise benaderden de perfectie.” -
Waarom een maaltijd overslaan minder onschuldig is dan je denkt: “Niet voor niets is intermittent fasting uit de top 10 diëten van 2023 gehaald”
Te weinig tijd, geen honger of een streng dieet zoals intermittent fasting: iedereen slaat al weleens een maaltijd over. Volgens een nieuwe Amerikaanse studie denk je daar maar beter twee keer over na. Wat als je toch een maaltijd overslaat? En waarom is het écht geen goed idee? Diëtist Michaël Sels legt uit.