"Een dieet zal altijd werken, maar nooit op lange termijn": dokter Luc Evenepoel legt uit wat écht werkt en tipt 7 simpele aanpassingen.
Volledig scherm
PREMIUM
"Een dieet zal altijd werken, maar nooit op lange termijn": dokter Luc Evenepoel legt uit wat écht werkt en tipt 7 simpele aanpassingen. © Shutterstock

Lukt het maar niet om af te vallen? Dokter tipt 7 simpele aanpassingen waardoor je niet meer moet diëten

Voormalig presentator en zanger Sergio (57) moet van zijn dokter verplicht 15 kilo afvallen voor zijn gezondheid. “Ik ben een tikkende tijdbom”, vertelt hij. Hoe pak je zoiets het best aan, zonder op een dieet te gaan dat je achteraf die kilo’s dubbel en dik terug bezorgt? Dokter Luc Evenepoel tipt hoe je gezond kan blijven en zet 7 tips op een rijtje. “Je eet er makkelijk 250 tot 300 calorieën minder mee per dag, zonder dat je het doorhebt.”

  1. Jorien (33) en Robby (35) koken voor 132 euro per week: “Door deze simpele bewaartruc blijven mijn groenten enkele dagen tot weken langer goed”
    PREMIUM

    Jorien (33) en Robby (35) koken voor 132 euro per week: “Door deze simpele bewaartruc blijven mijn groenten enkele dagen tot weken langer goed”

    De vraag ‘wat eten we vandaag’ vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt elke week in de koelkast en de portemonnee van een gezin om te zien wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Jorien (33) en haar verloofde Robby (35) die aan ‘shelf cooking’ doen. “Niets uit onze koel- of voorraadkast gaat verloren”, vertelt Jorien. Hoe pakken ze dat aan? En welke bespaartips helpen hen uit de nood bij het winkelen?
  1. "1 extra portie zuivel verkleint kans op botbreuken en heupletsels op oudere leeftijd": op welke leeftijd eet je best welke hoeveelheid zuivel? En waarom?
    PREMIUM

    "1 extra portie zuivel verkleint kans op botbreuken en heuplet­sels op oudere leeftijd": op welke leeftijd eet je best welke hoeveel­heid zuivel? En waarom?

    Een op de drie vrouwen en tot een op de vijf mannen ouder dan vijftig krijgt vroeg of laat een fractuur als gevolg van osteoporose of botontkalking. “Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één extra portie zuivel bij ouderen kan leiden tot 33 procent minder botbreuken”, vertelt voedingsdeskundige Inge Coene. Wat verstaan we onder één portie zuivel? En hoeveel porties consumeer je best per leeftijd om het risico te beperken?
  2. Stijn Baert proeft steak-friet in 4 bekende traditiezaken in Vlaanderen: waar eet je de beste? “Qua prijs-kwaliteit is deze onklopbaar”
    PREMIUM

    Stijn Baert proeft steak-friet in 4 bekende traditieza­ken in Vlaanderen: waar eet je de beste? “Qua prijs-kwaliteit is deze onklopbaar”

    Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert gaat maandelijks op zoek in Vlaanderen. “Als ik niet zo ver woonde, kwam ik hier zeker een paar keer per jaar eten", verzucht Stijn na zijn bezoek aan vier brasserieën met oog voor authenticiteit, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken? “Ook de kropsla, de witloofsalade en de mayonaise benaderden de perfectie.”