Luc Bellings keurt de mosselen met frietjes aan de kust.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Bellings keurt de mosselen met frietjes aan de kust. © Joel Hoylaerts

Luc Bellings proeft ‘mosselen natuur' aan de kust en deelt zelfs één 9/10 uit: “Als de kok van de frieten werk had gemaakt, was dit zonder discussie een 10"

Zomer betekent maar één ding: chef Luc Bellings die zijn smaakpapillen op de gerechten aan de kust afvuurt. De komende 8 weken zoekt hij de Belgische kust af naar de beste én slechtste versies van klassiekers. Hij start deze week met mosselen natuur met frietjes. Nog net buiten het seizoen, wel al verkrijgbaar. Bellings bezoekt 5 zaken op de zeedijk van Nieuwpoort, Blankenberge, Knokke, De Haan en Oostende. “Zo’n gigantische slierten ajuin zijn niet bepaald appetijtelijk.”

  1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
    Livios

    Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

    De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.