Luc Bellings trekt 8 weken lang met journalist Stefan Vanderstraeten naar de kust om de beste gerechten te ontdekken. Deze week: coupe aardbei.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Bellings trekt 8 weken lang met journalist Stefan Vanderstraeten naar de kust om de beste gerechten te ontdekken. Deze week: coupe aardbei. © Karolien Coenen

Luc Bellings keurt coupe aardbeien aan de kust en deelt 2 keer een 9/10 uit: “Deze smeuïge én betaalbare reuzebollen vanille-ijs lepelen lekker weg”

De hittegolf houdt aan en veel Belgen zakken af naar de kust dit weekend om van het zonnetje te genieten. Waar bestel je dan het liefst een verfrissende coupe aardbei om mee af te koelen? Sterrenchef Luc Bellings passeerde in 5 zaken aan de kust om het te ontdekken. “Dit is gewoon één grote suikerbom!”

 1. “Zelfs koffie kan de oorzaak van je stinkende adem zijn”: welke voedingsmiddelen verergeren een onfrisse geur in de mond?

  “Zelfs koffie kan de oorzaak van je stinkende adem zijn”: welke voedings­mid­de­len verergeren een onfrisse geur in de mond?

  Wanneer we na die scampi’s in looksaus of na een pita in de nachtelijke uurtjes last hebben van een slechte adem zijn we doorgaans niet verrast. Maar wat als je adem overdag stinkt en je helemaal geen look hebt gegeten: wat is dan de oorzaak? En waarom heeft niet iedereen er evenveel last van? Professor Frank Herrebout, voorzitter van de Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen legt uit welke voeding een onfrisse adem in de hand werkt en welke middeltjes écht werken.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Geen inspiratie om de brooddoos te vullen? Sandra Bekkari deelt tips en 3 recepten voor jong en oud: “Schrap zeker de koolhydraten niét!”
  PREMIUM

  Geen inspiratie om de brooddoos te vullen? Sandra Bekkari deelt tips en 3 recepten voor jong en oud: “Schrap zeker de koolhydra­ten niét!”

  Een nieuw schooljaar gaat voor jong en oud vaak gepaard met een nieuw lijstje vol goede voornemens. En om die vol te houden, is een gezonde ‘brooddoos’ belangrijk. Past brood in dat gezonde plaatje? En wat zijn alternatieven voor een boterham met kaas of een smoske onderweg? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft tips, helpt misverstanden de wereld uit en deelt 3 exclusieve recepten. “De overschotjes van je avondeten kunnen een mooie basis vormen.”