PREMIUM
Lightdranken kunnen kans op kanker met 15 procent doen stijgen. Kankerspecialist licht toe: “Vooral de hoeveelheden die je drinkt, maken groot verschil”
Uit een recente Franse studie, blijkt dat kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam in lightdranken, een verhoogd risico inhouden op kanker. “Let op”, nuanceert kankerspecialist Filip Lardon (UA), “lightdranken zorgen er nochtans voor dat er minder gezondheidsproblemen zijn dan vroeger” Hoe kankerverwekkend zijn de zoetstoffen in Cola Light of Zero en vanaf hoeveel blikjes vormt dit écht een probleem? Lardon helpt enkele misverstanden de wereld uit.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
“Je favoriete chips niet meer kopen, maakt het verlangen alleen maar groter": diëtiste geeft tips om emotioneel eten tegen te gaan
-
Livios
Binnenkijken in een landelijke tuin: niet 1 maar 4 terrassen om te genieten van de natuur
De bewoners van de woning in Linden zochten een oplossing voor hun steile achtertuin die aan een bospad grenst. Hun tuinaannemer kwam met een origineel ontwerp: een romantische en intieme groene zone rond hun woning die opgaat in het achterliggende bos. Bouwsite Livios nam een kijkje. -
“Je kookt de zoete aardappel beter niet op dezelfde manier als de klassieke”: hoe maak je de zoete patat wel best klaar?
Aardappelen in alle vormen en maten staan wekelijks bij heel wat Belgen op het menu. De afgelopen jaren vind je naast de klassieke aardappel ook de zoete aardappel terug in de winkelrekken en op onze borden. Maar maak je die zoete aardappel op dezelfde manier klaar? En kan je de gewone aardappel in élk aardappelgerecht vervangen door de zoete versie? We vroegen het aan Reinout Reniere, docent in hotelschool Ter Groene Poorte. -
-
Van pita tot shakshuka: zo maak je 4 Midden-Oosterse klassiekers zélf. “Noem hummus en tahini gerust de mayonaise van Tel Aviv”
Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Zijn er daarin opvallende gelijkenissen of verschillen met de Belgische keuken? En hoe maak je zelf een lekkere shakshuka of hummus? Lori Dardikman en Tom Sas van Boker Tov delen vier recepten en hun beste tips. “Het geheime ingrediënt van hummus is tijd. Dat kan je niet ‘rap rap' maken.” -
TV14
Bekijk hier de eerste beelden van Johny Voners als angstaanjagende maffiabaas in ‘Een goed jaar’
We kennen hem vooral als de sympathieke Xavier uit ‘F.C. De Kampioenen’, maar wijlen Johny Voners had wel meer in z'n mars. Dat bewees de acteur in de gloednieuwe Streamz-reeks ‘Een goed jaar' — z’n laatste rol ooit — waarin hij een Antwerpse maffiabaas vertolkt. Minder sympathiek, maar daarom niet minder straf. -
PREMIUM
Wat eten studenten tijdens de blok? Onze diëtiste trok drie kotfrigo’s open: “Sandwiches zijn niet geschikt als ontbijt”
-
Feit of fabel: krijg je meer puisten van chocolade?
“Van chocolade krijg je puistjes", is een uitspraak die iédereen al wel eens hoorde passeren. Maar klopt het ook dat je van de cacaosnack meer acne krijgt? Of gaat het eerder om een volksfabeltje? Dermatoloog Thomas Maselis geeft voor eens en altijd het antwoord.