Kan je beter voeding kopen zonder E-nummers? En moet je echt elk etiket grondig gaan scannen op het ingrediënt?
Volledig scherm
PREMIUM
Kan je beter voeding kopen zonder E-nummers? En moet je echt elk etiket grondig gaan scannen op het ingrediënt? © Shutterstock / Steven Richardson

Koop je best voeding zonder E-nummers? Voedingsexpert licht toe: “De witte kleurstof in kauwgom is bijvoorbeeld niet zo onschuldig”

Heel vaak hoor je mensen zeggen dat ze pure en natuurlijke voeding eten “zonder E-nummers”. Toch vind je die terug op zowat élk etiket in de supermarkt: zijn ze dan zo schadelijk? “In de hele wereld worden zo’n 3.000 stoffen bewust toegevoegd aan onze voeding, ze zijn niet allemaal onschuldig”, vertelt voedingsexpert Eric De Maerteleire. Hij legt uit wanneer je moet opletten, wat de oplossing kan zijn en hoe het zit met 5 omstreden E-nummers zoals aspartaam. 

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Wereldbevolking eet dubbel zoveel zout als nodig en dat kan fataal zijn: hoe zit het in België? En hoe kan je makkelijk minderen?

  Wereldbe­vol­king eet dubbel zoveel zout als nodig en dat kan fataal zijn: hoe zit het in België? En hoe kan je makkelijk minderen?

  Zo goed als de hele wereld eet nog altijd te veel zout. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag publiceert. En dat terwijl te veel zout eten heel wat risico’s met zich meebrengt, onder meer een hogere kans op hartaandoeningen of nierproblemen. Hoe zit het in België? Wat kan je zelf doen om je eigen zoutgebruik naar beneden te halen? En wat als je dat niét doet? Diëtist Michaël Sels legt uit.
 3. Hoeveel kost een etentje in een sterrenrestaurant? En hoe kan je erop besparen?
  PREMIUM

  Hoeveel kost een etentje in een sterrenres­tau­rant? En hoe kan je erop besparen?

  Vandaag werden er nieuwe Michelinsterren uitgedeeld in ons land en in Luxemburg. De strijd om een felbegeerd plaatsje in één van de Belgische toprestaurants kan weer beginnen. Maar hoeveel betaal je gemiddeld in een sterrenrestaurant? Is die prijs op elk moment van de dag even hoog en verandert die wanneer een chef een ster extra krijgt? HLN Eten zet op een rijtje hoe diep je in je portefeuille moet tasten voor je volgende gastronomische bezoek.
 1. 25 culinaire adressen van vrouwelijke foodondernemers uit eigen land: "Ze stond zelfs in de '30 under 30'-lijst van Forbes voor veelbelovend jong talent”
  PREMIUM

  25 culinaire adressen van vrouwelij­ke foodonder­ne­mers uit eigen land: "Ze stond zelfs in de '30 under 30'-lijst van Forbes voor veelbelo­vend jong talent”

  Vrouwen in de foodsector: er wordt weleens gezegd dat ze moeilijk te vinden zijn. Het aantal Belgische vrouwelijke sterrenchefs met een Michelinster zijn daar maar één voorbeeld van. HLN deed de check en botste gelukkig wél op een lange lijst van vrouwelijke onderneemsters in de horeca met een straf verhaal. Van Antwerpen tot Oost-Vlaanderen: we lijsten per provincie 5 topadressen op waar je graag eens passeert.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.