Wat te doen met kinderen tijdens de krokusvakantie? Duik er eens de keuken mee in! Foodblogger Roeckie's World geeft tips om te koken met kleuters, kinderen van de lagere school en kinderen in het middelbaar.
Volledig scherm
Wat te doen met kinderen tijdens de krokusvakantie? Duik er eens de keuken mee in! Foodblogger Roeckie's World geeft tips om te koken met kleuters, kinderen van de lagere school en kinderen in het middelbaar. © Roeckie's World

Koken op kindermaat tijdens de krokusvakantie: “De handjes zijn de populairste keukentool, laat je kleuter eens deeg kneden of balletjes rollen"

“Mamaaaa, wat kan ik doen?” De kans dat je kinderen deze vraag tijdens de krokusvakantie aan je stellen, is groot. Geen inspiratie meer? Duik dan gewoon de keuken in met hen. Als schooldirecteur én vader van drie kinderen weet foodblogger Roeckie’s World als geen ander hoe je kinderen kunt entertainen: met zelfgemaakte wafels, worstenbroodjes of één van de andere 6 recepten die hij deelt. “Laat ze zelf die 300g bloem afwegen, zo leren ze meteen hoeveel dat nu juist is.”

 1. “Je kookt de zoete aardappel beter niet op dezelfde manier als de klassieke”: hoe maak je de zoete patat wel best klaar?

  “Je kookt de zoete aardappel beter niet op dezelfde manier als de klassieke”: hoe maak je de zoete patat wel best klaar?

  Aardappelen in alle vormen en maten staan wekelijks bij heel wat Belgen op het menu. De afgelopen jaren vind je naast de klassieke aardappel ook de zoete aardappel terug in de winkelrekken en op onze borden. Maar maak je die zoete aardappel op dezelfde manier klaar? En kan je de gewone aardappel in élk aardappelgerecht vervangen door de zoete versie? We vroegen het aan Reinout Reniere, docent in hotelschool Ter Groene Poorte.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.