Peter Hernou test 10 koffiecapsules uit de supermarkt voor wereldkoffiedag: welke levert een lekker kopje koffie op?
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Hernou test 10 koffiecapsules uit de supermarkt voor wereldkoffiedag: welke levert een lekker kopje koffie op? © Steven Richardson

Koffie-expert test 10 koffiecapsules uit de supermarkt en één merk springt eruit: “Misschien zelfs beter dan de premiummerken zoals Nespresso”

Wereldkoffiedag op 1 oktober is de perfecte gelegenheid om eens te kijken welke koffie we het meest drinken. Belgen drinken vandaag meer koffie uit capsules dan filterkoffie. Het succes van Nespresso en Dolce Gusto is natuurlijk de supermarkten niet ontgaan: ze brachten allemaal hun éigen versies op de markt. Koffie-expert en wereldkampioen Latte Art Peter Hernou doet voor ons de test: welke van deze 10 koffiecapsules uit de supermarkt zorgt voor het lekkerste kopje koffie?

 1. Tips van de chef. Nooit meer te zoute of te flauwe soep dankzij 10 trucjes van groentekok Frank Fol: “Bloem of maïsmeel zijn niét nodig voor binding”
  PREMIUM

  Tips van de chef. Nooit meer te zoute of te flauwe soep dankzij 10 trucjes van groentekok Frank Fol: “Bloem of maïsmeel zijn niét nodig voor binding”

  Soep maken lijkt telkens heel gemakkelijk, tot je proeft en het eindresultaat niet smaakt zoals gehoopt. Valt een soep nog te redden als je iets te kwistig met het zoutvaatje hebt gestrooid? En hoe zorg je ervoor dat je geen al te waterig soepje uit de pot schept? Groentekok Frank Fol heeft in zijn leven al menig uitje gepeld en in de soep gesmeten: we schotelden hem 10 vragen voor om er géén soep van te maken. “Geen bouillon in huis? Dan krijg je zo wél smaak in de soep.”
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.