Hoe weet je of een verse watermeloen al rijp is?
Volledig scherm
Hoe weet je of een verse watermeloen al rijp is? © Shutterstock

Klopt het dat je op een watermeloen kan kloppen om te horen of hij al rijp is?

Wie zomer zegt, zegt watermeloen. Geen fruit dat verfrissender is op warme zomerdagen dan de zoete, waterachtige vrucht. Tenminste: als het fruit al rijp is. Het rek in de supermarkt ligt er vol van, maar hoe haal je daar een rijpe watermeloen uit? Waar moet je op letten voor je een exemplaar mee naar huis neemt? Groente- en fruitexpert Hoshyar Barani legt het uit.

 1. 1 weekmenu, 5 gerechten, 23 euro: met deze recepten van Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman wordt volgende week een smakelijk succes

  1 weekmenu, 5 gerechten, 23 euro: met deze recepten van Piet Huysen­truyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman wordt volgende week een smakelijk succes

  Elke dag een maaltijd op tafel toveren: het is niet altijd even evident. Gelukkig voorzien onze 3 HLN-chefs Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman elke week voldoende inspiratie om niet voor de zoveelste keer met de handen in het haar te zitten. Voor amper 23 euro tover je deze smakelijke gerechten op tafel. Snel klaar, betaalbaar én lekker? Dat klinkt als een succesrecept.
 2. Geen inspiratie om de brooddoos te vullen? Sandra Bekkari deelt tips en 3 recepten voor jong en oud: “Schrap zeker de koolhydraten niét!”
  PREMIUM

  Geen inspiratie om de brooddoos te vullen? Sandra Bekkari deelt tips en 3 recepten voor jong en oud: “Schrap zeker de koolhydra­ten niét!”

  Een nieuw schooljaar gaat voor jong en oud vaak gepaard met een nieuw lijstje vol goede voornemens. En om die vol te houden, is een gezonde ‘brooddoos’ belangrijk. Past brood in dat gezonde plaatje? En wat zijn alternatieven voor een boterham met kaas of een smoske onderweg? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft tips, helpt misverstanden de wereld uit en deelt 3 exclusieve recepten. “De overschotjes van je avondeten kunnen een mooie basis vormen.”