Kan je jezelf aanleren om iets te leren eten wat je totaal niet lust?
Volledig scherm
Kan je jezelf aanleren om iets te leren eten wat je totaal niet lust? © Shutterstock / Gregory Van Gansen

Kan je jezelf trainen om iets te leren eten dat je absoluut niet lust?

Witloof, vis, spruiten of schimmelkaas: iedereen heeft wel een ingrediënt dat hij absoluut niet lust. Maar hoe komt het precies dat we iets niet graag proeven? En kunnen we onszelf trainen om iets toch lekker te leren vinden? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit.

 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 2. PORTRET. Pas op zijn 18de belandde hij vanuit Georgië in ons land en sprak hij geen woord Nederlands. Vandaag is hij tweesterrenchef. Wie is Karen Torosyan?
  PREMIUM
  7

  PORTRET. Pas op zijn 18de belandde hij vanuit Georgië in ons land en sprak hij geen woord Nederlands. Vandaag is hij tweester­ren­chef. Wie is Karen Torosyan?

  Zelden een kok zo geëmotioneerd twee Michelinsterren zien ontvangen. Het leven van Karen Torosyan - dit jaar 43 - leest dan ook als een sprookje. Omdat zijn ouders op zoek gingen naar een beter leven, belandde hij op zijn 18de vanuit Georgië in ons land. Zonder één woord Frans of Nederlands in zijn bagage. En dus begon hij als afwasser bij een brasserie. Vandaag is hij in datzelfde Brussel tweesterrenchef in ‘Bozar Restaurant’: “Alleen maar omdat mijn ouders een beter leven voor hun kinderen wilden.”
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. “Meer dan 1.000 reservaties per dag in Belgische sterrenrestaurants sinds Michelin maandag”: hoe geraak je toch makkelijk aan een tafeltje?
  PREMIUM

  “Meer dan 1.000 reserva­ties per dag in Belgische sterrenres­tau­rants sinds Michelin maandag”: hoe geraak je toch makkelijk aan een tafeltje?

  Maandag maakte Michelin de sterrenrestaurants van 2023 bekend. Wie nu een tafeltje wil boeken bij één van die horecazaken is niet alleen. “We zagen een gigapiek in reservaties”, vertelt Dirk Gypen, CEO van reservatieplatform Resengo. “We gingen van zo’n 100 couverts per dag in de week ervoor plots naar 1.340.” Hoe krijg je dan zo'n felbegeerd tafeltje te pakken? En moet je daar lang voor wachten? Dirk Gypen en Gitte Geunes van Zilte (***) delen 5 tips.