PREMIUM
Kan je een ei invriezen? En is één per dag gezond of te veel? Voedingsexperts scheiden 9 feiten van fabels
Of je ze nu bij voorkeur zachtgekookt, gepocheerd of in een omelet eet: iedere Belg lust graag een eitje. Over dat populaire voedingsmiddel bestaan er ook veel misverstanden. Waar de ene gelooft dat élke dag een eitje eten gezond is, stelt de andere dat je er maximum zes per week ‘mag’. Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere en VLAM scheiden negen feiten van fabels. “Een groene schijn in de eidooier kan je nog tegengaan.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMWeek van de bij
“Voor een potje van 500 gram betaal je al snel 100 euro”: maar hoe gebruik je helende manukahoning best (niet)?
-
Wie luxe wilt uitstralen, kiest het best voor een onopvallende, simpele handtas
Gedaan met handtassen vol glitters, goud en tierlantijntjes. Cleane, gestroomlijnde tassen zijn deze zomer een echte hit. Want dat past perfect bij de nieuwste modetrend, quiet luxury, waarbij je kiest voor eenvoud. Simpel, maar niet minder luxueus! Wij selecteerden 15 minimalistische tassen die passen bij de hype én een levenlang meegaan. -
Exclusief: al het smakelijke nieuws van HLN Eten elke week in je mailbox
HLN Eten bundelt alle nieuwtjes uit foodie-land op één pagina. Wil je graag als eerste op de hoogte blijven van al dat lekkers? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief waarin al het smakelijke nieuws verzameld staat. -
-
Hoe bewaar je aardbeien het best?
-
Spaargids.be
Deze bank biedt nu tot 2,5 procent rendement op je spaarcenten
Bij heel wat banken wordt er nog getwijfeld om de rentes op spaargeld - flink - te verhogen. Bij Santander Consumer Bank is dat echter niet het geval. Daar verhoogde men gisteren (5 juni) de rente naar ruim 2%. Hiermee is deze Spaanse bank nu dé uitschieter wat betreft spaarrendementen binnen ons land. Spaargids.be overloopt de nieuwe cijfers. -
PREMIUM
“Je moet echt geen extremist zijn om gezond te eten”: deze kleine aanpassingen maken een groot verschil
Nog tot en met 12 juni loopt de eerste editie van ‘Een week (ge)zonder’. Zo daagt de Diabetes Liga je uit om stil te staan bij wat er op je bord ligt. “Eén derde van alle kankers wordt mogelijk gemaakt door ongezond eten”, zegt diëtist Michaël Sels in ‘Dag Allemaal’. “Alleen tabak scoort nog slechter.” -
Waarom beschimmelt fruit en mag je dat nog opeten? “Een appel met bruine vlekken, daar kan je echt ziek van worden”