PREMIUM
Kan je een ei invriezen? En is één per dag gezond of te veel? Voedingsexperts scheiden 9 feiten van fabels
Of je ze nu bij voorkeur zachtgekookt, gepocheerd of in een omelet eet: iedere Belg lust graag een eitje. Over dat populaire voedingsmiddel bestaan er ook veel misverstanden. Waar de ene gelooft dat élke dag een eitje eten gezond is, stelt de andere dat je er maximum zes per week ‘mag’. Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere en VLAM scheiden negen feiten van fabels. “Een groene schijn in de eidooier kan je nog tegengaan.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
“Toen ik al moe werd van mijn sokken aan te doen, besefte ik dat er iets moest veranderen”: Arno viel op 4 maanden tijd 11 kilo af, hoe deed hij dat?
-
PREMIUM
Waar eet je de lekkerste zeetong van Vlaanderen? Luc Bellings neemt de proef op de som én deelt een 10 uit: “Hiervan kan je blijven smullen”
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze maand bestelt hij zeetong in Gent, Brugge, Antwerpen, Hasselt en Brussel. “Uitzonderlijke kwaliteit op deze locatie!” -
Nieuwste, hippe restaurantgids bundelt de lekkerste Belgische adresjes van stad tot dorp: “Zolang de plek maar lekker, uniek, levendig en overtuigend is”
Er is een nieuwe, frissere restaurantgids opgestaan naast oude rotten Michelin en Gault&Millau. Le Fooding, een van oorsprong Franse gids, heeft nu ook een lijst van 400 Belgische horecazaken samengesteld die het bezoeken waard zijn. En in tegenstelling tot Michelin en Gault&Millau hoef je daar niet per se avondkleding voor aan of diep in de buidel te tasten: Le Fooding wil de ‘smaak van nu’ vatten met hippe bistro’s, wijnbars of streetfoodketens. Wat vind je allemaal in deze nieuwe foodgids en hoe kwam hij tot stand? -
-
Wie luxe wilt uitstralen, kiest het best voor een onopvallende, simpele handtas
-
PREMIUM
Kunnen alcohol en suiker artritis verergeren? En wat kan je doen om de pijn te verminderen? "Er is maar één ding dat écht werkt”
3 tot 5 procent van de Belgische bevolking heeft last van reuma, een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen en ontstekingen in gewrichten, spieren en pezen. “De ziekte heeft een grote impact op je leven”, legt reumatoloog Peggy Jacques (UZ Gent) uit. “Er is geen specifieke oplossing, maar er zijn wél kleine dingen die je pijn kunnen verminderen.” Hoe herken je reuma? En welke voeding vermijd je best om het niet te krijgen? -
Independer
Te laat voor je keuring en in tussentijd een ongeval veroorzaakt: hoe zit het dan met je autoverzekering?
Het moet je maar overkomen: je auto wordt afgekeurd bij de technische keuring omdat een koplamp het niet doet, en dus moet je opnieuw langskomen. Maar nog vóór die herkeuring heb je een ongeval waarbij jij in fout bent. Hoe zit het dan met de verzekering? Independer.be adviseert. -
PREMIUM
Supermarkten beducht voor barbecuestorm: code rood voor balletjesbrochettes en scampisatés