PREMIUM
Jill (26) en Christophe (35) laten in hun winkelkar kijken en leggen uit hoe zij hun eetbudget invullen:“We komen aan zo'n 375 euro per week”
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat inkijk geeft in hun eetbudget en -gewoontes. Deze week is het de beurt aan de hoogzwangere influencer Jill (26) en Christophe (35) uit Schilde. “Voeding is voor ons liefst zo vers, gezond en onbewerkt mogelijk”, klinkt het. Hoe vullen ze hun winkelkar? En hoe zit het met restaurantbezoeken?
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Adrenalinejunkie? Hier kan je tegen 60 km/u over het ijs vlammen
De komende weken zal er - naar jaarlijkse gewoonte - opnieuw veel geschaatst, geskied en gesnowboard worden. Maar de winterpret opsnuiven kan nog avontuurlijker! Wat dacht je van racen op het ijs? Ijskarten, goed voor een stevige adrenalineboost, is een ware wintertrend aan het worden. HLN Shop maakt er jou alvast warm voor. -
Livios
Zonnepanelen plaatsen: deze 7 zaken moet je zeker weten
Dat zonnepanelen het duurzame antwoord zijn op fossiele brandstoffen en op de hoge energieprijzen hoeven we jou niet meer te vertellen. Maar waarop moet je zeker letten bij de installatie? Bouwsite Livios vroeg het aan enkele specialisten. -
PREMIUM
“Met goeie boter, mooie bloem en verse scharreleieren zit je al voor 80 % goed": drie experts leggen uit hoe je de lekkerste pannenkoeken bakt
Lichtmis valt - net als elk jaar - op donderdag 2 februari. Dat betekent: tijd voor pannenkoeken! Maar hoe krijg je de lekkerste exemplaren op tafel? Onze journaliste bracht een bezoekje aan ‘t Fietskotje, De Pannenkoekenboot en Kāfēi om achter het ultieme bakgeheim en ingrediënt te komen. Van fluffy varianten tot de klassieker: de experts zetten op een rijtje hoe je de beste versies bakt. Over één ding zijn ze het alvast eens: “een goede pannenkoek is altijd vers.” -
-
PREMIUM
Van fine dining tot Napolitaanse pizza: sterrenchef Marcelo Ballardin deelt exclusieve inkijk in zijn keuken én recepten om de beste pizza te maken
Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” -
PREMIUM
Elke dag eten alsof je op vakantie bent: waarom het mediterraanse dieet dé manier is om duurzaam gewicht te verliezen zonder jojo-effect
Al voor het zesde jaar op rij komt de mediterrane keuken als de grote winnaar uit de bus als het populairste én meest haalbare dieet volgens US News & Word Report. Wat heeft dit eetpatroon te bieden? En waarom is het zo succesvol? Groentekok Frank Fol kookt met ‘We’re Smart® World’ volgens dezelfde filosofie en leert je de kneepjes van het mediterrane vak. “Groenten en fruit spelen de hoofdrol, maar ook koolhydraten maken er absoluut deel van uit.” -
PREMIUM
Wat kan je eten om je metabolisme te versnellen? En om buikvet weg te krijgen? Voedingsdeskundige beantwoordt 10 lezersvragen over gezond eten
-
“Een stuk taart trakteren aan je collega’s is even schadelijk als passief meeroken”: waarom die traktatie minder lief is dan je denkt
Een groot stuk slagroomtaart of een lekkere Limburgse vlaai bij de koffie: op veel werkplaatsen trakteren collega’s elkaar regelmatig op zoetigheid. Maar volgens een bekende Britse voedingsexperte is dat not done. Je collega’s trakteren op taart zou namelijk gelijkstaan aan je collega’s trakteren op een sigaret. Waarom maakt ze zo’n vergelijking?