Vlees of groenten? Wat je eet kan een grote invloed hebben op je lijfgeur.
Volledig scherm
Vlees of groenten? Wat je eet kan een grote invloed hebben op je lijfgeur. © Getty Images

Je ruikt hoe je eet: deze voeding eet je best (niet) als je een aangename lichaamsgeur wil

Wie look heeft gegeten, heeft achteraf een lookadem, maar dat lookgeurtje dringt nog veel dieper door dan je misschien vermoedt. “Alles wat je eet, en dus ook look, bepaalt mee de geur van je zweet”, zegt bio-ingenieur Chris Callewaert. Welke voedingsmiddelen zorgen verder voor een (on)aangename geur? En kan je iets veranderen aan je eigen lichaamsgeur? De bio-ingenieur legt uit.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Geen cafeïne, wel een energieboost: zijn deze drankjes de nieuwe koffie?

  Geen cafeïne, wel een energie­boost: zijn deze drankjes de nieuwe koffie?

  Koffie blijft altijd populair, maar toch kan je geen enkele koffiebar binnenwandelen zonder nieuwe trends tegen te komen. Van spicy ginger shots tot matchathee of chicorei: kunnen ze hetzelfde effect als koffie hebben zo vroeg in de ochtend? Waarom zou je 3,5 euro betalen voor 5 cl geconcentreerde gember in plaats van evenveel geld voor een cappuccino? Diëtist en voedingsexpert Michaël Sels legt de impact van die drankjes op je lichaam uit.
 3. Hoe maak je thuis het best een sappige kip in de oven? Expert legt het stap voor stap uit
  PREMIUM

  Hoe maak je thuis het best een sappige kip in de oven? Expert legt het stap voor stap uit

  Gooi je regelmatig overschotjes kip weg als je een heel exemplaar koopt? Dan is dat zonde én meteen ook geld in de vuilbak. “Je kan een volledige kip van vel tot karkas verwerken in smakelijke maaltijden”, tipt Helena De Ridder van kiprestaurant Roti Deli en Foodbar. Ze deelt 6 tips om er de meest sappige en malse delen uit te krijgen én een recept voor sticky chicken wings. “Als je de aparte delen aankoopt, betaal je dubbel zo veel als voor een volledige kip.”