PREMIUM
Isabeau (35) heeft een eetbudget van 235 euro per week: “Vanaf donderdag ga ik elke dag eten bij vrienden of op restaurant”
Iedereen vult de vraag “wat eten we vandaag” anders in, en bij HLN Eten kijken we graag mee in de koelkast en portemonnee van iemand anders ter inspiratie. Deze week deelt Isabeau (35) haar eetbudget en -gewoontes. Door haar drukke job probeert ze zo efficiënt mogelijk te koken en eten. “Ik ben niet heel goed georganiseerd, maar probeer niet in de val te trappen van de snelle broodjes aan het tankstation”, vertelt ze. Hoe pakt ze dat aan?
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
“Deze grillige tomaat is een droomcombinatie met mozzarella en basilicum”: groentechef tipt welke soorten tomaten er zijn
De zomer is hét tomatenseizoen bij uitstek, maar natuurlijk is er meer dan één type tomaat terug te vinden in de winkel. “Tomaten zijn heel breed inzetbaar”, vindt groentegoeroe en chefkok Frank Fol. Welke soorten zijn er allemaal en wat zijn hun kenmerken? En welke gebruik je het best in een tomatensaus, bij mozzarella of bij een tomaat-garnaal? De chef legt het ons uit en deelt een exclusief recept om het beste uit de groente te halen. -
10
Boerenbond wil Belgische appels met herkomstaanduiding promoten in winkels
De Belgische appelsector beleeft een heel moeilijk jaar, zegt de Boerenbond donderdag, bij de start van het plukseizoen. De belangenorganisatie pleit daarom om Belgische appels te promoten, bijvoorbeeld door de herkomstaanduiding duidelijk te maken in de winkel. “Maar er is meer nodig. Er zou overleg moeten komen met alle ketenpartners”, zegt woordvoerster Vanessa Saenen. -
PREMIUM
Van pasta vongole tot noedels uit een potje: hoe kan je iets lekkers koken op een camping? 3 fervente kampeerders delen hun tips en onmisbare kooktools
-
-
Dit waren de 5 beste foodstands op Tomorrowland volgens Gault&Millau en in deze restaurants kan je al dat eten zélf gaan proeven
Dat Tomorrowland één groot culinair feest was, moeten we waarschijnlijk niet meer vertellen. En dat is niet alleen de festivalganger opgevallen, want ook een team inspecteurs van de restaurantgids Gault&Millau was aanwezig om te proeven bij alle foodstanden. De gids reikt daarbij 5 awards uit aan de beste restaurantconcepten. Het beste nieuws? Je kan het hele jaar door bij die restaurants zelf een tafel boeken. Dit zijn de adresjes én zoveel betaal je er voor een etentje. -
Klopt het dat sorbetijs gezonder is dan roomijs?
In de zomer snakken we geregeld naar een ijsje om af te koelen. Veel mensen die letten op hun lijn hebben dan de neiging om voor sorbetijs te gaan om dat dit gezonder zou zijn. Maar heeft dat wel zin? Is sorbetijs echt beter voor je gezondheid en taille dan roomijs, of maken we dat onszelf alleen maar wijs? Hoofddiëtist van het UZA Michaël Sels legt het ons uit. -
Jobat
Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx. -
Is jouw handtas ook een rommeltje? Met deze 4 handige tips schep je orde in de chaos
Je portefeuille, smartphone, bril, notitieboekje, flesje water, make-up … Je zou kunnen zeggen dat je handtas een mini-supermarkt is. Helaas wordt het daarom ook al snel een rommeltje. Tijd voor orde in de chaos? Wij helpen jou een handje op de goede, en vooral georganiseerde, weg.