Koffie of decaf: wat is het verschil?
Volledig scherm
Koffie of decaf: wat is het verschil? © Shutterstock / Valentyn Volkov

Is deca gezonder dan gewone koffie?

Gewone koffie vs. deca, er bestaat discussie over. Is deca gezonder? En wat is de inpact van die koffie op het klimaat en milieu? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink zocht het uit.

 1. Koffie verlaagt de kans op diabetes type 2, maar ... deca doet het beter!

  Koffie verlaagt de kans op diabetes type 2, maar ... deca doet het beter!

  In een onderzoek aan de Chinese universiteit van Huazhong werden drie extracten gepuurd uit koffie die het risico op diabetes aanzienlijk zouden verminderen. Zo zouden cafeïne, cafeïnezuur en chlorogeenzuur niet alleen de toxische opbouw van een specifieke proteïne tegengaan die gekend staat voor het veroorzaken van diabetes type 2, ze zouden bovendien ook voorkomen dat insulineproducerende cellen vernietigd worden. Dat meldt de Daily Mail vandaag.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).