PREMIUM
Inge (55) en Rudy (57) hebben een eetbudget van 184 euro per week: “Door consequent voor huismerken te kiezen, besparen we heel wat geld”
De vraag “wat eten we vandaag?” vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt wekelijks in de koelkast en de portemonnee van één gezin om te zien wat hun eetbudget en gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Inge (55), Rudy (57) en hun twee kinderen. Ze houden van Vlaamse kost en proberen op alle vlakken zo zuinig mogelijk te leven. “Iedereen loopt in huis rond met een eigen herbruikbare drinkfles.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
De perfecte PFAS-vrije pan: zo kies én onderhoud je die
-
PREMIUM
Profrenners achterna: wat eet je best voor, tijdens en na een lange fietstraining?
Remco Evenepoel zal het helaas niet worden, maar de wielrenner die de Giro d’Italia wint, heeft dat niet alleen aan zijn trainingsschema te danken. Ook wat er de voorbije weken op z’n bord lag, speelt een rol. “In de koers kan voeding hét verschil betekenen tussen winst en verlies, en ook als amateur is wat je eet belangrijk”, zegt sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck. Ze legt uit hoe je de man met de hamer ontwijkt, deelt voorbeeldschema’s voor prof- en amateurwielrenners én drie recepten die je zondagse fietsritten nog beter maken. -
Spaargids.be
Deze ziekenfondsen betalen zelfs je zonnebril op sterkte terug
Heb je als volwassene een bril of lenzen op sterkte nodig? Vergeet dan niet om bij je ziekenfonds aan te kloppen, want dat betaalt een deel van je aankoop terug. Soms zelfs als het over een zonnebril op sterkte gaat. Spaargids.be bezorgt een overzicht van de actuele vergoedingen. -
-
FILM
STREAMINGTIP. ‘Love to Love You, Donna Summer’: intiem portret van discokoningin
-
5x vakantie op je bord: HLN-chefs tippen heerlijk zomerse recepten voor de komende week
Wil je de komende week graag gerechten serveren die passen bij het zonnige weer? Scroll dan snel verder, want onze HLN-chefs hadden exact hetzelfde idee. Sandra Bekkari legt uit hoe je zomerse naanpizza maakt met ricotta en courgette, Piet Huysentruyt deelt zijn recept voor risotto met witte en groene asperges en Jelle Beeckman tovert een heerlijk Italiaanse focacciaburger met kip (of aubergine ) op je tafel. Genieten maar! -
Hoe krijg je de geur van de friteuse of gebakken zalm sneller uit je huis? Tante Kaat legt uit wat je wel en zéker niet moet doen
Frietjes bakken, spruitjes koken of een stuk vlees grillen op een gourmetstel: het zorgt voor lekker eten, maar ook voor intense eetgeuren in huis. Niemand loopt graag rond ruikend naar de friteuse van gisterenavond. Hoe krijg je vervelende eetgeuren snel uit je huis? Tante Kaat vertelt hoe je het op een goedkope én eenvoudige manier aanpakt. -
Independer
Tot wel 500 euro duurder: waarom kost het meer om een cabrio te verzekeren? En hoe druk je tóch de prijs?