IN KAART. Chef Tim Boury krijgt voor het eerst drie Michelinsterren, ontdek hier alle sterrenrestaurants

Na een uitstel van drie maanden beloonde Michelin vandaag de beste restaurants in België en Luxemburg. En dat gebeurde met een verrassing van formaat: wanneer de show bijna gedaan leek te zijn, schonk Michelin chef Tim Boury (39) uit Roeselare op de valreep een derde ster. Restaurant Zilte van chef Viki Geunes (50) en het Hof van Cleve van Peter Goossens (58) behielden hun drie sterren. Comme Chez Soi uit Brussel moest een ster afgeven. Ontdek hier alle winnaars. 

26 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  1 maand geleden
  Al dat gezever over die sterren en die borden die er uitzien als schilderijen maar waar weinig op ligt. Het is een grote show waar men dan ook veel geld moet voor dokken. Uren op een stoel gaan zitten voor een beetje eten is voor mij geen plezier maar een kwelling. Ieder diertje zijn pleziertje.
 • Bert Vandamme

  1 maand geleden
  Dat is 1 grote pot zever. Wie bepaald wat waar goed is? Smaken verschillen, meningen verschillen, met sterren ga je dat niet wegwerken, integendeel, met sterren gaan die omhoog gevallen chefs hun prijzen de hoogte in en voor wat?? Geef mij maar een goeie biefstuk friet met groenten uit de eigen tuin, dát is pas 5 sterren waard!
 • Jan Karmeliet

  1 maand geleden
  Bon Bon - steeds mijn favoriet, vooral in de winter; jammer dat de chef nooit de erkenning kreeg van 3 sterren.
 • PETER VANDAELE

  1 maand geleden
  1 maal per jaar ga ik met mijn partner eten in de Fox in de Panne. We nemen de lunch, 4 gangen, eerst een aperitief met 4 tophapjes, dan nog koffie, een flesje wijn en 1 flesje water. Kostprijs tussen de 260-280€ voor 2 personen. De moeite waard .
 • MICHEL GILSON

  1 maand geleden
  Proficiat voor al het harde werk van deze ploegen en hun chefs. Maar ik vrees toch voor de leefbaarheid van hun economisch model in deze donkere tijden. Maar zolang de rijken maar rijker worden zal het liedje wel blijven duren, zeker.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Ik ga naar de camping van Rock Werchter en ik neem mee ... festival food: wat mag wel en niet op het terrein?

  Ik ga naar de camping van Rock Werchter en ik neem mee ... festival food: wat mag wel en niet op het terrein?

  Na twee jaar is het opnieuw zover: het festival- en campingseizoen is weer daar. Maar wat mag je nu weer meenemen naar het campingterrein op Rock Werchter van eten? En kan dat iets meer zijn dan de typische snel-klaar-opties? HLN Eten stelde een checklist samen ter inspiratie voor wanneer je naar de winkel gaat en chef Gilles Draps deelt 4 campingrecepten met een snufje rock-'n-roll.