Ter gelegenheid van de Week van de Eclair doorheen het hele land halen bakkers de origineelste versie van de lekkernij boven.
Volledig scherm
Ter gelegenheid van de Week van de Eclair doorheen het hele land halen bakkers de origineelste versie van de lekkernij boven. © Bakkerij de Cock & Bakkerij Buntinx

IN BEELD. Van zoete tot hartige eclairs: deze bakkers halen voor de Week van de Eclair de origineelste smaken uit de kast

Nog tot zondag 26 juni is het de Week van de Eclair. Over heel het land zetten bakkers en patissiers het langwerpige gebakje voor de gelegenheid extra in de kijker. Ze voegen er fruit aan toe, maken het in de vorm van een dier of transformeren het tot een hartige versie: denk aan een broodje, of zelfs een vol-au-vent-versie. Wij zetten 12 opvallende eclairs op een rijtje. Waar passeer jij dit weekend?

 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. "Als het visvlees mooi wit kleurt, zit je goed": hoe herken je verse maatjes en hoe maak je ze zelf lekker klaar?
  PREMIUM

  "Als het visvlees mooi wit kleurt, zit je goed": hoe herken je verse maatjes en hoe maak je ze zelf lekker klaar?

  In juni start traditiegetrouw het kersvers maatjesseizoen. Dit jaar werd er voor het eerste vaatje Hollandse nieuwe maatjes een recordbedrag neergeteld van maar liefst 113.500 euro. Aan populariteit geen gebrek, maar wat is er zo speciaal aan die maatjes? Hoe herken je de écht verse? En kan je ze nog op een andere manier eten in plaats van ze gewoon in je keel te laten glijden? Chef Jan Buytaert van Bellefleur fileert al onze haringvragen en deelt exclusieve recepten.