Ter gelegenheid van de Week van de Eclair doorheen het hele land halen bakkers de origineelste versie van de lekkernij boven.
Volledig scherm
Ter gelegenheid van de Week van de Eclair doorheen het hele land halen bakkers de origineelste versie van de lekkernij boven. © Bakkerij de Cock & Bakkerij Buntinx

IN BEELD. Van zoete tot hartige eclairs: deze bakkers halen voor de Week van de Eclair de origineelste smaken uit de kast

Nog tot zondag 26 juni is het de Week van de Eclair. Over heel het land zetten bakkers en patissiers het langwerpige gebakje voor de gelegenheid extra in de kijker. Ze voegen er fruit aan toe, maken het in de vorm van een dier of transformeren het tot een hartige versie: denk aan een broodje, of zelfs een vol-au-vent-versie. Wij zetten 12 opvallende eclairs op een rijtje. Waar passeer jij dit weekend?

  1. Zat er te veel look in de hapjes op het terras? Zo geraak je écht van die stinkende adem af

    Zat er te veel look in de hapjes op het terras? Zo geraak je écht van die stinkende adem af

    Je hebt ongetwijfeld al eens voorgehad dat je na een heerlijke maaltijd plots beseft dat je iets te veel look heb gegeten: welkom knoflookadem. “Alleen wanneer je zelf ook look hebt gegeten, ruik je de geur niet", klinkt het bij professor Bart Nicolai van de KU Leuven. Hij legt uit hoe het komt dat look zo stinkt. En hoe krijg je die vervelende geur dan weg? We raadplegen de wetenschap over welke middeltjes écht werken en welke een fabeltje zijn.