IN BEELD. 14 ijssmaken die eigenlijk niet thuishoren in de diepvries maar wél in de voorraadkast: van een bolletje ketchup tot sojasaus en mayonaise
Wie de klassieke ijssmaken zoals vanille, aardbei en chocolade beu gezien is: hoe klinkt ijs van Heinz ketchup, Kikkoman sojasaus of Kellogg’s Coco Pops? The Ice Cream project verzamelt de allergekste smaken die je kan bedenken in bevroren versie. Of die naast origineel ook lekker zijn, moet je vooral zélf uit gaan testen.
In Belgravia, een district in Londen, vind je deze zomer een wel zeer opvallende pop-up. In The Ice Cream Project bestel je namelijk al je favoriete sauzen in ijsjesvorm. En dan hebben we het voor een keertje niet over chocoladesaus. Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het terug in één van de 14 smaken.
Niet alleen hartige sauzen, maar ook kruiden, thee, cornflakes en zelfs witte bonen zitten in het assortiment van de winkel die nog open is tot 28 augustus. Kikkoman sojasaus, Heinz Tomato Ketchup, PG Tips, Heinz Mayonaise, HP Sauce, Heinz Salad Cream, Heinz Witte bonen in tomatensaus, Quaker havermout, Bird’s pudding, Kellogg’s Coco Pops en Frosties, Lyl’s Golden Syrup, Lea & Perrins en Polo behoren allemaal tot het aanbod. The Ice Cream Project beschrijft het concept zelf als “een minimalistische tempel om ijs en sorbet te eren.”
Lees verder onder de foto.
Van een bolletje tot een volledige pot
Alle ijssmaken worden artisanaal bereid in Devon in Engeland. Je kan in de pop-up store langsgaan om je ijscravings te stillen door één of meerdere bolletjes te bestellen. Voor wie helemaal overstag gaat voor deze verrassende smaken zijn er ook potten van 500 ml om mee naar huis te nemen. Per bolletje betaal je 3,50 pond, per pot betaal je er 10.
Voor wie niet durft toegeven dat zo’n bolletje sojasaus wel eens lekker kan zijn: de wachtrijen aan de pop-up store duren gemiddeld 45 minuten. Je bent dus niet de enige die wel eens van een guilty pleasure kan genieten. Al moet je er wel een tripje naar Londen voor over hebben.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoe krijg je die perfecte ‘krak’ bij de crème brûlée? En hoe zorg je voor de ideale pudding? Chef Jürgen Van Riet deelt zijn ultieme tips
-
Gouden 114
Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden. -
Van verplichte fooi tot brood dat gratis lijkt: dit zijn onverwachte restaurantkosten in het buitenland waar je misschien niet altijd aan denkt
‘Coperta’ of ‘couvert’, ‘service not included’, ‘TVA no incluido’: als je op reis bent kunnen deze zinnetjes de rekening op restaurant flink doen doortikken. Onze journaliste zocht uit wat je extra betaalt in welk land, zodat je niet voor verrassende vakantiekosten komt te staan. Is dat broodmandje overal gratis? En komen die hapjes die zomaar op tafel verschijnen er gewoon uit vriendelijkheid? Voor deze buitenlandse, kostelijke toeristenvallen let je beter op. -
-
Zot van je handtas in suède? Met deze praktische onderhoudstips hou je ze in topvorm
Geen handtas die meer vakantie-en festivalvibes uitstraalt dat een exemplaar in suède. Helaas is deze topfavoriet veel kwetsbaarder dan andere soorten leder. Suède is nogal gevoelig voor regen en voor vlekken. Enkele tips om je handtas jarenlang mooi te houden. -
PREMIUM
Mag je zilverpapier op de barbecue gebruiken? En hoe voorkom je uitgedroogd vlees? Topslager Hendrik Dierendonck geeft antwoord op 10 lezersvragen
-
Exclusief: al het smakelijke nieuws van HLN Eten elke week in je mailbox
HLN Eten bundelt alle nieuwtjes uit foodie-land op één pagina. Wil je graag als eerste op de hoogte blijven van al dat lekkers? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief waarin al het smakelijke nieuws verzameld staat. -
Weekmenu
1 weekmenu, 5 gerechten, 13,70 euro: met deze 5 gerechten spaar je extra vakantiegeld uit
Ook al willen we vaak besparen op eten: toch willen we dat het nog steeds lekker blijft. Deze 5 gerechten van het HLN Eten-weekmenu zijn niet alleen betaalbaar, maar ook nog eens om van te smullen. Perfect om een vakantiegevoel mee op tafel te krijgen én tegelijkertijd om extra geld uit te sparen om op vakantie te gaan.