Iconische ketchupfles van Heinz maakt binnenkort plaats voor nieuwe versie van papier
Kraft Heinz, het meest verkochte ketchupmerk ter wereld, probeert momenteel om flessen op basis van papier te maken. Het wil daarmee het eerste sausmerk ter wereld zijn dat volledig hernieuwbare verpakkingen produceert. Zal de ketchup daardoor binnenkort anders smaken?
De keuze van Heinz maakt deel uit van een langetermijnplan om tegen 2025 alle flessen wereldwijd recycleerbaar, herbruikbaar en composteerbaar te maken. Ook wil het merk op deze manier proberen om tegen 2050 geen broeikasgassen meer uit te stoten. Om die doelstelling te halen, zal de nieuwe fles bestaan uit 100 procent duurzaam geproduceerde houtpulp. Deze flessen zullen een aanzienlijk kleinere voetafdruk hebben dan die van glazen of plastic flessen. Bovendien zullen ze makkelijk kunnen worden gerecycleerd in papierafvalstromen.
De nieuwe fles zal bestaan uit 100 procent duurzaam geproduceerde houtpulp
Eerste sausmerk ter wereld
Heinz zal voor de papieren flessen samenwerken met Pulpex. Dat bedrijf produceerde eerder ook al een papieren fles voor het whiskymerk Johnnie Walker. “Door het eerste sausmerk te zijn dat deze keuze aanbiedt aan hun klanten, hopen we aan de vraag tegemoet te komen van consumenten die op zoek zijn naar duurzame verpakkingsopties”, vertelt Heinz-verantwoordelijke Rashida La Lande in het persbericht. “Deze nieuwe fles is een voorbeeld van hoe we creativiteit en innovatie gebruiken om consumenten de producten te bieden die ze kennen en waar ze van houden, terwijl deze ook duurzaam zijn”, vult CEO Miguel Patricio aan.
Je zal de papieren fles wel nog niet onmiddellijk in de winkel vinden. Eerst zal Heinz de prototypes testen en daarna worden ze pas op de markt gebracht. Heinz zal de fles in eerste instantie aanbieden naast hun recycleerbare glazen fles, hun plastic fles en hun plastic knijpflessen met 100 procent recycleerbare doppen. De traditionele ketchupfles zal dus nog niet snel uit de winkelrekken verdwijnen én de smaak zal hetzelfde blijven, stelt het merk gerust.
Lees ook
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Wat eet of drink je beter niet voor een goede nachtrust? “Cola zero bevat 50 procent meer cafeïne dan gewone cola en houdt je langer wakker”
-
PREMIUM
Inge (55) en Rudy (57) hebben een eetbudget van 184 euro per week: “Door consequent voor huismerken te kiezen, besparen we heel wat geld”
-
Livios
Uitgedroogd gazon voorkomen? Tuinexpert geeft 5 tips: “Gazonsproeiers zijn niet efficiënt”
Droge zomers eisen hun tol in Vlaamse tuinen. Wanneer de regen uitblijft en de temperaturen stijgen, worden onze gazons dor. Van die groene grasmat blijft dan al snel niet veel meer over. Bouwsite Livios vroeg aan tuinexpert Bart Verelst van Groen Groeien hoe je een dor gazon kan voorkomen. -
-
Ik ga naar de camping van Rock Werchter en ik neem mee ... festival food: wat mag wel en niet op het terrein?
Na twee jaar is het opnieuw zover: het festival- en campingseizoen is weer daar. Maar wat mag je nu weer meenemen naar het campingterrein op Rock Werchter van eten? En kan dat iets meer zijn dan de typische snel-klaar-opties? HLN Eten stelde een checklist samen ter inspiratie voor wanneer je naar de winkel gaat en chef Gilles Draps deelt 4 campingrecepten met een snufje rock-'n-roll. -
Showbizz5
“Niet iedereen kan porno-acteur worden”: wij spraken met pornoproducente Elise Van Vlaanderen
Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een halfjaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met pornoproducente Elise Van Vlaanderen. -
PREMIUMVoor jou getest
Chef Luc Bellings test 3 soorten campingfood en deelt een 0/10 uit: “Je moet echt al reuzehonger hebben om dit te willen opeten”
-
Weekmenu
Van een gezonde salade tot heerlijke pizza: deze 5 recepten zet je op tafel voor minder dan 15 euro
Elke week opnieuw tonnen vol inspiratie hebben om een weekmenu op tafel te toveren? Onmogelijk. Zelfs wij op de redactie van HLN Eten strugglen wel eens. Daarom komen deze recepten van foodstyliste Sonja Peeters als geroepen. Gezonde maaltijd om op maandag mee te starten? Check. Comfortfood om vrijdag de week mee af te sluiten? Dubbelcheck. En dat alles voor minder dan 15 euro. Dat kunnen we niet laten liggen. Aan tafel!