Romy en Sam verkopen in hun foodtruck Chimney's chimney cakes, een Hongaarse lekkernij, maar wat is het precies? En hoe wordt dat gemaakt?
Volledig scherm
Romy en Sam verkopen in hun foodtruck Chimney's chimney cakes, een Hongaarse lekkernij, maar wat is het precies? En hoe wordt dat gemaakt? © Shutterstock / rv

Hongaarse chimney cakes vind je dit najaar op bijna elke jaarmarkt: wat is dat krokante streetfood precies? En hoe wordt het gemaakt?

Wie al eens op citytrip naar Boedapest of Praag trok, kwam op élke hoek van de straat ongetwijfeld wel een kraampje tegen met het streetfood kürtöskalács of chimney cakes. In eigen land bots je waarschijnlijk op de Belgische versie van Romy De Schutter (38) en haar man Sam Haesen (45) op jaarmarkten en evenementen in hun Chimney’s-foodtruck. Maar wat zijn die chimney cakes precies? Waarom zijn ze zo speciaal? En hoe worden ze gemaakt?

  1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
    TV

    “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

    Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”