“Nadat ik mijn biefstuk uit het zilverpapier haal, bak ik hem altijd nog 45 seconden op gloeiend hete kolen.”
Volledig scherm
PREMIUM
“Nadat ik mijn biefstuk uit het zilverpapier haal, bak ik hem altijd nog 45 seconden op gloeiend hete kolen.” © Steven Richardson

Hoeveel vlees voorzie je per persoon? En hoe barbecue je een T-bonesteak? Topslager Hendrik Dierendonck beantwoordt lezersvragen

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad.