Diëtiste Sanne Mouha
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtiste Sanne Mouha © Unsplash / Carline Vandercruyssen

Hoeveel kopjes mag je drinken per dag? En drink je beter zwart of met melk? Onze diëtiste geeft de juiste feiten over koffie

Meer dan de helft van de Belgen ouder dan 19 jaar drinkt meer dan twee koppen koffie per dag. Voor velen is het ‘zwarte goud’ zelfs onmisbaar om ‘s morgens wakker te worden. Maar is koffie nu gezond of ongezond? Diëtiste Sanne Mouha beaamt of weerlegt de populairste feiten en fabels over koffie.

20 reacties

 • vangeel guido

  9 maanden geleden
  ik drink 5 kannen koffie en voel me er goed bij, slapen doe ik als een roosje mooi iedere nacht 8 uurtjes voor mijn pensioen was dat 5 uurtjes.
 • Peeters Gerd

  9 maanden geleden
  Daar hebben jullie geen zaken mee.
 • Walter Corneel

  9 maanden geleden
  Eet, drink, proef en geniet met mate
 • Walter Stassen

  9 maanden geleden
  Ja hoor, het is een bacheloropleiding, maar vergeet niet dat pegagoog een masteropleiding is en dat is nu eens het meest nutteloze beroep dat er bestaat. Niks wetenschappelijk onderbouwd, een hoop onzin en ideeën van mensen die menen het warm water te hebben uitgevonden, terwijl het de pedagogen zijn die de oorzaak zijn van dalend niveau in het onderwijs en kinderen die nul respect hebben voor ouders/leraren/politie/... Ook diëtist is zo'n kulberoep. Laat me niet lachen.
 • Jozef Vandaele

  9 maanden geleden
  Nogal dicteren zeg. Mogen we nog?
 1. Hoe (on)gezond is hard seltzer? Diëtist neemt de ingrediënten onder de loep en test zeven merken: "Minder calorieën, maar verraderlijke hoeveelheid alcohol”
  PREMIUM

  Hoe (on)gezond is hard seltzer? Diëtist neemt de ingrediën­ten onder de loep en test zeven merken: "Minder calorieën, maar verrader­lij­ke hoeveel­heid alcohol”

  Nieuw in de drakenrayon: hard seltzers. Dat is geen merk, maar een drankencategorie van alcoholische bruiswaters met een smaakje. Alleen al vorig jaar spendeerden Amerikanen hier maar liefst 4 miljard dollar aan. Onze drankproducenten en supermarkten springen dan ook gretig mee op de kar om de Belgische consument te overhalen. Maar daar zijn niet alle gezondheidsexperten zo blij mee. “Hard seltzer wordt voorgesteld als een ‘gezond’ caloriearm product, maar het gevaar schuilt in de alcohol”, zegt Michaël Sels, hoofddiëtist aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Hij legt uit hoe je hier verantwoord mee omspringt en onderwerpt zeven seltzers aan een smaaktest.
 2. “Je kookt de zoete aardappel beter niet op dezelfde manier als de klassieke”: hoe maak je de zoete patat wel best klaar?

  “Je kookt de zoete aardappel beter niet op dezelfde manier als de klassieke”: hoe maak je de zoete patat wel best klaar?

  Aardappelen in alle vormen en maten staan wekelijks bij heel wat Belgen op het menu. De afgelopen jaren vind je naast de klassieke aardappel ook de zoete aardappel terug in de winkelrekken en op onze borden. Maar maak je die zoete aardappel op dezelfde manier klaar? En kan je de gewone aardappel in élk aardappelgerecht vervangen door de zoete versie? We vroegen het aan Reinout Reniere, docent in hotelschool Ter Groene Poorte.