Veel producenten plakken een sticker op hun appels, maar wat er gebeurt er in je lichaam als je die sticker per ongeluk opeet?
Volledig scherm
Veel producenten plakken een sticker op hun appels, maar wat er gebeurt er in je lichaam als je die sticker per ongeluk opeet? © Shutterstock / Olga_Berezhna

Hoe schadelijk voor je lichaam is het opeten van het stickertje op fruit?

Wie zijn tanden op een onbewaakt moment in een knapperige appel zet, heeft op die manier ongetwijfeld al wel eens per ongeluk het stickertje dat op die appel plakt mee opgegeten. Maar zijn die stickertjes wel eetbaar? En kunnen ze schade berokkenen aan je lichaam? 

  1. EXCLUSIEF. Kijk mee in de keuken van 6 bekende Belgische sterrenchefs: hoe gaat het er achter de schermen aan toe?
    Play
    Michelinsterren 2022

    EXCLUSIEF. Kijk mee in de keuken van 6 bekende Belgische sterren­chefs: hoe gaat het er achter de schermen aan toe?

    Maandag 23 mei vindt het jaarlijkse hoogtepunt van de gastronomie plaats: de Michelingids deelt (nieuwe) sterren uit. Dat een ster een grote bekroning op hard werk is, weet iedereen, maar wat gebeurt er achter de schermen? En wat verandert er als je er een in de wacht sleept? HLN Eten geeft een exclusieve inkijk in de keuken van Viki Geunes (***), Michaël Vrijmoed (**), Bart Desmidt (**), Marcelo Ballardin (*), Dominique Tondeurs (*) en Hendrik Dierendonck & Timon Michiels (*).