Lucie-Lou en diëtiste Sanne Mouha.
Volledig scherm
PREMIUM
Lucie-Lou en diëtiste Sanne Mouha. © Steven Richardson

Hoe (on)gezond zijn de ijsjes uit de supermarkt? Onze diëtiste test er tien: “Ongetwijfeld vinden kinderen dit lekker, want het is suiker, suiker en nog eens suiker”

IJsjes zorgen voor een heerlijke verfrissing op warme dagen. Maar waar moet je op letten als je je kind een ijsje wil geven, gelet op de voedingswaarde van het lekkers? “Af en toe een ijsje kan geen kwaad, zolang je kind ook een gezonde portie fruit, groenten, zuivel en/of granen eet”, zegt diëtiste Sanne Mouha. Zij beoordeelt 10 soorten ijsjes uit de supermarkt. Het finale verdict komt van ons 8-jarige jurylid Lucie-Lou.

 1. Staar je niet blind op light en luister naar je lichaam: diëtiste legt uit hoe intelligent ons vetweefsel is en hoe je op een slimme manier vermagert
  PREMIUM

  Staar je niet blind op light en luister naar je lichaam: diëtiste legt uit hoe intelli­gent ons vetweefsel is en hoe je op een slimme manier vermagert

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: diëtiste Hella Van Laer (44) over gewichtsverlies. Want nu ruim de helft van de Belgen enkele coronakilo’s met zich meezeult, willen we maar al te graag weten hoe we daar snel van verlost raken. “Vetcellen hebben een geheugen: als jij snel kilo’s verliest, willen zij graag terug naar hoe het vroeger was.”
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 3. Hoe lekker én gezond zijn de populairste kant-en-klare maaltijdboxen? Diëtiste Sanne Mouha doet de test: “Groentecombinaties die je anders nooit zou eten”
  PREMIUM

  Hoe lekker én gezond zijn de populair­ste kant-en-kla­re maaltijd­boxen? Diëtiste Sanne Mouha doet de test: “Groente­com­bi­na­ties die je anders nooit zou eten”

  De coronacrisis heeft de populariteit van maaltijdboxen een boost gegeven. Waar je tot voor kort beperkt was tot het laten leveren van de verschillende ingrediënten om uiteindelijk zelf nog een maaltijd te moeten bereiden, kan je voortaan ook kant-en-klare maaltijdboxen tot aan je voordeur laten brengen. De verse gerechten hoef je vervolgens enkel nog op te warmen. Maar zijn de maaltijden wel voedzaam en gezond om dagelijks te verorberen? Diëtiste Sanne Mouha onderwerpt er drie aan een test. “Veel beter alternatief dan een pizza of een boterham met salami.”