Hoe maak je de perfecte hamburger? “Het broodje moét zacht zijn zodat er geen ingrediënten uitvallen als je erin bijt”
De Duitse kookboekenschrijver Martin Kintrup is gefascineerd door hamburgertenten. In zijn nieuwste kookboek bundelt hij daarom meer dan 70 (!) verschillende recepten voor de klassieker. Maar hij brengt ook broodjes, burgerschijven, bijgerechten en extraatjes. Hij wil de liefhebbers zo uitnodigen om zelf creatief aan de slag te gaan. Hij deelt het geheim achter de lekkerste hamburgers én vier exclusieve recepten.
Wie de afgelopen jaren rond zich keek in het restaurantlandschap zag de ene na de andere burgerzaakt uit de grond steken. Van fastfoodketens zoals Ellis Gourmet Burger tot sterrenchefs zoals Gert De Mangeleer in eigen land en René Redzepi in Kopenhagen: iedereen waagde zich aan de klassieker binnen de fastfood. Dat is ook Martin Kintrup niet ontgaan. De Duitse foodstylist en auteur van 15 kookboeken waagde zich met zijn team aan een heuse wetenschappelijke zoektocht naar dé perfecte burger. De ‘burgerarchitect’, zoals hij zichzelf noemt, verzamelde alle kennis in zijn nieuwste ‘Het Burger Boek’.
Bouwplan
Aan die perfecte hamburger gaat volgens Kintrup een heel bouwplan aan vooraf. “Met homemade broodjes, verfijnde burgerschijven, creatieve sauzen en allerlei verleidelijke extra’s in de juiste combinaties kom je tot de perfecte hamburger”, schrijft hij neer in zijn boek. Dat bouwplan vertrekt vanuit ingrediënt één: het broodje. Een niet te onderschatten onderdeel van de hamburger. “Burgerbroodjes moeten zo zacht zijn dat je een burger probleemloos uit de hand kunt eten zonder dat de ingrediënten er naar de zijkant uit geduwd worden", schrjift hij. “Bovendien smaken ze beter als het oppervlak krokant geroosterd is. Ook de sauzen, de extra’s zoals vere of ingelegde komkommers, tomaat en ui, en natuurlijk de burgerschijf zijn volgens hem essentieel. Hij deelt in ‘Het Burger Boek’ maar liefst 70 recepten om het bouwplan onder de knie te krijgen. Met deze vier kun je alvast zélf oefenen thuis.
Deze recepten vind je ook terug in NINA-magazine bij de HLN-weekendkrant van zaterdag 30 april
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoeveel kost een etentje in een sterrenrestaurant? En hoe kan je erop besparen?
Vandaag werden er nieuwe Michelinsterren uitgedeeld in ons land en in Luxemburg. De strijd om een felbegeerd plaatsje in één van de Belgische toprestaurants kan weer beginnen. Maar hoeveel betaal je gemiddeld in een sterrenrestaurant? Is die prijs op elk moment van de dag even hoog en verandert die wanneer een chef een ster extra krijgt? HLN Eten zet op een rijtje hoe diep je in je portefeuille moet tasten voor je volgende gastronomische bezoek. -
Gouden Formule 19
Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen. -
Jobat
De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht. -
-
Eetgeluiden van andere mensen: gewoon irritant of lijd je aan misofonie?
Krakende chips in de cinema, een collega die met iets te veel smaak een appel eet of je tafelgenoot die z’n soep slurpend naar binnenwerkt: de kans dat jij je weleens ergert aan eetgeluiden is vrij groot. Maar als die geluiden een ontembare woede in je losmaken, heb je misschien wel last van de psychische aandoening misofonie. Professor Damiaan Denys legt uit wat het is en hoe je het kan behandelen. “Drie criteria bepalen of het deze aandoening is of niet.” -
TV
STREAMINGTIP. ‘Love is Blind S4’: de liefde moet (soms) naar de oogarts
De ware liefde vinden, zonder dat je weet met wie je te maken hebt. Het klinkt zo’n beetje als de gemiddelde Tinder-date, maar de makers van Netflixshow ‘Love is Blind’ - waarvan het vierde seizoen vandaag start - hebben er wel een kijkcijferkanon mee beet. -
PREMIUM
Van tagliatelle tot gnocchi: 2 Italiaanse ‘pasta grannies’ tonen hoe je zelf traditionele verse pasta maakt
Op Youtube en Instagram zijn zogenaamde ‘pasta Grannies’ hit. Meer dan twee miljoen mensen wereldwijd bekijken de filmpjes van oude nonna’s in Italië die nog zelf hun pasta rollen. Ook in ons land zijn er rasechte, Italiaanse ‘nonna’s’ die hun pasta traditioneel zelf maken. Maar hoe begin je eraan, en heb je er speciale keukentoestellen voor nodig? Carolina Prandini (94) en Anna Christiano (80) delen tips én recepten. Gebruik géén tomaat in deze saus met ossobuco, want anders proef je het vlees niet meer.” -
PREMIUM
Urban wineries in België: deze 3 producenten maken gewoon wijn in de stad. Hoe kan dat? En welke invloed heeft dit op de smaak en prijs?
Wie aan wijn denkt, denkt meteen aan wijngaarden op het land, maar tegenwoordig is er een nieuwe generatie wijnmakers die haar wijnen binnen de stadsmuren maakt. Hoe komt een wijn tot stand in de stad? Hoe beïnvloedt dat de smaak en de prijs? En waar kan je dit in ons land al proeven? Sommeliers Joachim Boudens (Hertog Jan at Botanic Sanctuary**) en Tom Leven (Hof van Cleve***) zijn alvast fan. “Deze wijn staat veel dichter bij de consument.”