Tante Kaat legt uit hoe je vervelende eetgeuren makkelijk uit je huis krijgt.
Volledig scherm
Tante Kaat legt uit hoe je vervelende eetgeuren makkelijk uit je huis krijgt. © Shutterstock / Dieter Bacquaert

Hoe krijg je de geur van de friteuse sneller uit je huis? Tante Kaat legt uit wat werkt en wat je zéker niet mag doen

Frietjes bakken, spruitjes koken of een stuk vlees grillen op een gourmetstel: het zorgt voor lekker eten, maar ook voor intense eetgeuren in huis. Niemand die graag rondloopt terwijl hij naar de friteuse van gisterenavond ruikt. Hoe krijg je vervelende eetgeuren snel uit je huis? Tante Kaat vertelt hoe je het op een goedkope én eenvoudige manier aanpakt.

 1. Verdik je sneller wanneer je ‘s avonds laat nog veel snackt?

  Verdik je sneller wanneer je ‘s avonds laat nog veel snackt?

  Iedereen neemt zo nu en dan ‘s avonds laat nog weleens een snack. Van chips tot chocolade: alles kan om de dag mee af te sluiten. Sommige mensen beweren dat het niet goed is om heel laat nog iets te eten, omdat je er sneller dik van zou worden, maar klopt dat wel? Voedingswetenschapper Guido Camps en gezondheidsexpert Samefko Ludidi geven het antwoord en leggen uit wat er precies gebeurt wanneer je zo laat nog aan het snacken slaat.
 2. Sportdiëtiste deelt 3 voedingsschema’s voor élk type sporter, van beginner tot gevorderde: “Voeding afstemmen helpt altijd”
  PREMIUM

  Sportdië­tis­te deelt 3 voedingsschema’s voor élk type sporter, van beginner tot gevorderde: “Voeding afstemmen helpt altijd”

  Staat binnenkort de Antwerpse 10 miles op je planning of wil je gewoon werken aan je conditie in de fitness? “Wat je eet, maakt een groot verschil”, zegt sportvoedingsexperte Stephanie Scheirlynck. Ze deelt tips die ze anders aan haar cliënten geeft, stelt drie nuttige voedingsschema’s op én geeft drie recepten voor elk type sporter op elk niveau.
 3. HLN-chef Piet Huysentruyt kookte zondag exclusief voor onze koning in Zuid-Afrika: dit stond er op het menu. “Mooie mix van beide keukens”
  PREMIUM

  HLN-chef Piet Huysen­truyt kookte zondag exclusief voor onze koning in Zuid-Afri­ka: dit stond er op het menu. “Mooie mix van beide keukens”

  Terwijl de Belgische koning Filip op missie is in Zuid-Afrika, is er ook tijd voor ontspanning én lekker eten. Dat laatste vindt hij morgen bij HLN-chef Piet Huysentruyt, die in het land woont. Samen met Zuid-Afrikaanse chef Reuben Riffel serveert hij een koninklijk menu. “Dat moesten ze mij geen twee keer vragen”, vertelt Huysentruyt enthousiast. Hij deelt met HLN het exclusieve menu én hoe de voorbereidingen al verliepen.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. 140 paaseitjes van 9 supermarkten en bekende merken onder de loep: welke smaak zit in welk papiertje?

  140 paaseitjes van 9 supermark­ten en bekende merken onder de loep: welke smaak zit in welk papiertje?

  Niets zo erg als dénken dat je een heerlijk paaseitje met melksmaak gekozen hebt om op te eten en vervolgens je tanden in een wit eitje met banaansmaak zetten. De papiertjes rond paaseitjes zien er leuk uit, maar ze zijn vooral misleidend. Om te vermijden dat je niet weet welke smaak je in je mond steekt, vind je hieronder een overzicht van een selectie chocolade uit de supermarkt. Alleen maar lekkere paaseitjes vanaf nu!
 4. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.