PREMIUM
Hoe kies je de juiste wijn op restaurant? Sommelier licht toe: “Het etiket en de vorm van de fles verklappen veel”
Als je zonder wijnkennis op restaurant de knoop moet doorhakken voor welke fles ze mogen brengen, gaat dat niet altijd even vlot. Het wijnetiket verklapt daarentegen meer dan je denkt. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit wat je via het etiket te weten kan komen. Wat staat er op élk etiket? En wat betekenen sommige termen? “Hoe specifieker de herkomst wordt vermeld, hoe duurder de wijn.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit waren de 5 beste foodstands op Tomorrowland volgens Gault&Millau en in deze restaurants kan je al dat eten zélf gaan proeven
Dat Tomorrowland één groot culinair feest was, moeten we waarschijnlijk niet meer vertellen. En dat is niet alleen de festivalganger opgevallen, want ook een team inspecteurs van de restaurantgids Gault&Millau was aanwezig om te proeven bij alle foodstanden. De gids reikt daarbij 5 awards uit aan de beste restaurantconcepten. Het beste nieuws? Je kan het hele jaar door bij die restaurants zelf een tafel boeken. Dit zijn de adresjes én zoveel betaal je er voor een etentje. -
Spaargids.be
Waar vind je nog een gratis zichtrekening? De mogelijkheden en hun kleine lettertjes op een rij
Bankieren is de voorbije jaren stelselmatig duurder geworden. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden te vinden om gratis te bankieren, al staat er bij de zogenaamde gratis zichtrekeningen vaak een sterretje met beperkingen waarmee je rekening moet houden. Spaargids.be trekt na wat je moet weten. -
PREMIUM
Wijn lokaal kopen? Onze sommelier selecteert haar favorieten uit Belgische speciaalzaken
Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia geeft op regelmatige basis wijnadvies. Vandaag focust ze zich op de allerbeste rode, witte, rosé wijnen én bubbels uit de speciaalzaken. Lokaal natuurlijk, want ook de plaatselijke wijnhandelaren kunnen in tijden van corona onze steun gebruiken: #kooplokaal. -
-
PREMIUM
Onze sommelier proeft 15 rode en 5 witte BBQ-wijnen uit de supermarkt: “Uitstekende prijs-kwaliteit”
Hoogstens vier mensen op bezoek? Ook daarvoor kan de barbecue al probleemloos aangestoken worden. Voor het vlees moet u zelf zorgen, maar wij schotelen u alvast 20 BBQ-wijnen (15 rode en 5 witte) uit de supermarkt voor — stuk voor stuk voorgeproefd en beoordeeld door onze huissommelier Sepideh. -
Spaargids.be
15 procent minder hypotheekaanvragen dan vorig jaar: koop je nu een woning of wacht je beter af?
Een woning kopen: wanneer doe je dat het best? Nu, in volle inflatiehausse en met een stijgende rente? Of later als de situatie weer is genormaliseerd? Een dilemma, want wanneer zullen de tijden weer ‘normaal’ zijn? Spaargids.be vroeg het aan John Romain, oprichter van financieel adviesbureau Immotheker finotheker. -
Is jouw handtas ook een rommeltje? Met deze 4 handige tips schep je orde in de chaos
Je portefeuille, smartphone, bril, notitieboekje, flesje water, make-up … Je zou kunnen zeggen dat je handtas een mini-supermarkt is. Helaas wordt het daarom ook al snel een rommeltje. Tijd voor orde in de chaos? Wij helpen jou een handje op de goede, en vooral georganiseerde, weg. -
PREMIUM
Onze sommelier proeft 100 wijnen en geeft haar absolute toppers: “Gebalanceerde wijn voor een mooie prijs”
Dat malse lammetje op de paastafel? Het grote communiefeest? Of gewoon dat prille eerste lentezonnetje? Daar horen gewoon passende wijnen bij en dus trekken de warenhuizen met hun lentefestivals weer alle wijnregisters open. Wij serveerden onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia 80 wijnen uit de supermarkt en 20 uit de speciaalzaken. Zowel rood, wit, rosé als bubbels komen aan bod. Het leverde 16 absolute toppers op.