In een klassieke vier-vierdencake kun je niet zomaar een ingrediënt vervangen door een alternatief, je moet alles goed uittesten.
Volledig scherm
In een klassieke vier-vierdencake kun je niet zomaar een ingrediënt vervangen door een alternatief, je moet alles goed uittesten. © Shutterstock

Hoe kan je ei, melk, suiker of boter probleemloos vervangen in taart en gebak?

Een ouderwets koffiekransje is vandaag niet meer wat het ooit geweest is. Tante Lieve mag geen suiker eten, nichtje Sophie is lactose-intolerant, nonkel Karel verdraagt geen gluten en jij eet sinds kort veganistisch, dus ook eieren zijn uitgesloten. Probeer dan maar eens een cake te bakken! Gelukkig zijn er vandaag veel alternatieve ingrediënten beschikbaar, maar smaakt je cake dan nog even lekker? En kun je alles zomaar vervangen door iets anders? Onze culinair journaliste ging de uitdaging aan met een eenvoudige vier-vierdencake. Zo vervang je ei, melk, suiker of boter.

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Waarom drinken we altijd fruitsap op recepties? 5 cateraars aan het woord:“Het is een aanslag op je maag”

  Waarom drinken we altijd fruitsap op recepties? 5 cateraars aan het woord:“Het is een aanslag op je maag”

  Als je dit weekend een babyborrel, trouw- of communiefeest op de planning hebt staan, is de kans groot dat ze je op de receptie cava, champagne of fruitsap aanbieden. Maar waarom is fruitsap altijd de enige non-alcoholische variant? En zijn er dan geen andere alternatieven? Onze journalist vroeg het aan cateringbedrijven over het hele land én ging op zoek naar de ideale tegenhanger.