Dominique Van Malder kijkt elk jaar opnieuw het meeste uit naar de zelfgemaakte kerststronk.
Volledig scherm
Dominique Van Malder kijkt elk jaar opnieuw het meeste uit naar de zelfgemaakte kerststronk. © rv

“Hoe graag ik ook kook, aan dessert waag ik me niet”: Dominique Van Malder vraagt jonge chefs om een kerststronk te maken

Afgelopen zaterdag startte het nieuwe seizoen van Loïc Tussen 2 Vuren, waarin twee jonge chefs het tegen elkaar opnemen om het lievelingsgerecht te maken van een Bekende Vlaming. Deze week worden Charles (11) en Lucas (12) uitgedaagd door Dominique Van Malder, om diens favoriete feestdessert te maken: kerststronk. HLN geeft een exclusieve kijk in de feestelijke desserten van de kandidaten.

 1. “1.200 calorieën per dag in een strikt dieet is gewoon te weinig!”: 3 lezers getuigen hoe gezonde influencers hen van dat eeuwige dieet afhielpen
  PREMIUM

  “1.200 calorieën per dag in een strikt dieet is gewoon te weinig!”: 3 lezers getuigen hoe gezonde influen­cers hen van dat eeuwige dieet afhielpen

  Laat jij je voor het eten soms inspireren door ‘influencerchefs’? Dan ben je niet alleen. En dat is niet altijd zo slecht: uit onderzoek van Viktor Proesmans (UGent) naar consumentengedrag blijkt dat het eetpatroon van volgers van gezonde chefs vaker écht opschuift naar een gezondere levensstijl. Natacha (49), Katrien (46) en Lore (34) getuigen over wie en wat hun leven veranderde. “Van shakes drinken tot koolhydraten schrappen: ik trapte in elk dieet, maar vandaag ken ik de oplossing.”
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Topjaar voor Belgische wijnboeren, onze huissommelier proeft 9 wijnen van eigen bodem: “Precies gezouten karamel!”
  PREMIUM

  Topjaar voor Belgische wijnboeren, onze huissomme­lier proeft 9 wijnen van eigen bodem: “Precies gezouten karamel!”

  Belgische wijnboeren hadden een recordjaar: vorig jaar produceerden ze maar liefst 3 miljoen liter wijn op eigen bodem. De wijn zelf is steeds vaker te verkrijgen in horecazaken over ons hele land en het aantal wijnbouwers zelf groeit ook. Welke wijn uit eigen land is dan je geld waard? Huissommelier Sepideh proeft wijn van 9 verschillende domeinen en velt haar oordeel. “Wauw, zoveel diepgang in dit glas!”