PREMIUM
Hoe giftig zijn paddenstoelen? Mag je ze plukken en ervan eten? Experte waarschuwt: “Drink nooit alcohol bij dit exemplaar”
Samen met de herfst duiken er weer veel paddenstoelen op in de tuin en in het bos. “Laat ze staan tijdens een wandeling”, waarschuwt Roosmarijn Steeman, wetenschappelijk medewerker van Natuurpunt Studie. “Velen zijn giftig.” Hoe herken je een giftig exemplaar? En wat moet je doen als er toch iemand een gevaarlijke paddenstoel gegeten heeft? Ze zet op een rijtje wat je allemaal moet weten over de fungi. “Deze mag je zeker nooit combineren met alcohol!”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Rik (41) is alleenstaande papa van 2 kinderen en geeft zo'n 93 euro per week uit aan eten, hoe pakt hij dat aan?
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. “Vroeger kookte mijn ex-vriendin vooral, dat was nogal aanpassen als ik het plots alleen moest doen”, vertelt alleenstaande papa Rik (41). Hoe slaagt hij er vandaag in om op zichzelf het eetbudget en de tafel te vullen? -
Spaargids.be
De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij. -
Gouden 11
Van Slimani over Vormer tot Arokodare: deze vijf opmerkelijke wintertransfers kun je opnemen in jouw Gouden 11-ploeg
De wintermercato zit erop. Neem jij enkele transfers op in jouw (nieuwe of bestaande) Gouden 11-ploeg? Wij lijsten alvast de vijf opmerkelijkste deals op. -
-
Hoe maak je witloof écht lekker klaar? “Gebruik geen suiker om de bittere smaak te verbergen”
Als er één groente uit ons land is waar we voor gekend staan in het buitenland, dan is het wel ons witloof. De gewone variant viel lichtjes terug in verkoop (-3% in volume), terwijl grondwitloof fors in verkoop groeide (+81%). Van 1 tot 7 februari zet VLAM witloof extra in de kijker tijdens de Week van het Witloof. “Het succes van witloof schuilt in de bereiding ervan”, legt Jelle Beeckman of The Messy Chef uit. Hoe maak je de groente lekker klaar? -
PREMIUM
“Met goeie boter, mooie bloem en verse scharreleieren zit je al voor 80 % goed": drie experts leggen uit hoe je de lekkerste pannenkoeken bakt
Lichtmis valt - net als elk jaar - op donderdag 2 februari. Dat betekent: tijd voor pannenkoeken! Maar hoe krijg je de lekkerste exemplaren op tafel? Onze journaliste bracht een bezoekje aan ‘t Fietskotje, De Pannenkoekenboot en Kāfēi om achter het ultieme bakgeheim en ingrediënt te komen. Van fluffy varianten tot de klassieker: de experts zetten op een rijtje hoe je de beste versies bakt. Over één ding zijn ze het alvast eens: “een goede pannenkoek is altijd vers.” -
“Zwarte koffie is de meest vervuilende soort koffie die we drinken, op één na”: hoe beperk je de schade zonder je shot cafeïne te schrappen?
Die ochtendkop zwarte koffie is misschien vriendelijk voor jouw humeur, maar net dat tikkeltje minder vriendelijk voor het milieu. Al is zijn romige broertje de cappuccino dat nog minder. Koffie heeft een grote impact op de planeet, maar dankzij vijf kleine zaken om op te letten, verzeker je die cafeïne wél van een plaatsje in de toekomst. Hoe drink je die koffie het best? En gebruik je dan bij voorkeur koffiebonen, -pads, of -capsules? -
PREMIUM
Luc Bellings gaat op zoek naar de beste croque-monsieur en geeft één 9/10: “Krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen... dit is de ideale croque”
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt”