Welk pepermuntje is het gezondst? En zijn er zelfs merken gezond te noemen of valt dit tegen? Diëtiste Sanne Mouha licht toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Welk pepermuntje is het gezondst? En zijn er zelfs merken gezond te noemen of valt dit tegen? Diëtiste Sanne Mouha licht toe. © Shutterstock / Goed Gevoel

Hoe gezond zijn pepermuntjes écht? Diëtiste vergelijkt 8 bekende merken zoals Tic Tac en Mentos: “Dit muntje bestaat zelfs voor 99 procent uit suiker”

Voor jou getestPepermuntjes vinden we bijna in iéders auto of handtas: ze zijn de perfecte mondverfrissing voor onderweg. Door hun kleine formaat speel je er makkelijk meer dan een naar binnen voor een frisse adem. In de winkel vind je ze daarentegen in de snoeprayon: hoe gezond zijn die muntjes dan te noemen? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 8 bekende merken zoals Frisk en Mentos. “Deze muntjes met zoetstof zijn beter voor je tanden dan die met suiker.”

  1. Nooit meer een keuken vol broccoli dankzij deze TikTok-foodhack om de groente makkelijker te koken
    2

    Nooit meer een keuken vol broccoli dankzij deze Tik­Tok-food­hack om de groente makkelij­ker te koken

    Een rauwe broccoli in stukjes snijden kan een hele beproeving zijn. De groentestukjes vliegen door de druk van het mes alle kanten uit en je keuken ziet er daardoor als een zootje uit. Een Britse vrouw heeft daarom op TikTok een trucje gedeeld waarmee je de broccoli volledig intact houdt én een puinhoop op je keukenblad vermijdt. Al is niet iedereen even enthousiast: “Op deze manier verlies je belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine E.”