Slager Hendrik Dierendonck toont hoe je zelf worst draait én barbecuet: “Goeie worsten maken, is pure ambacht”
Volledig scherm
PREMIUM
Slager Hendrik Dierendonck toont hoe je zelf worst draait én barbecuet: “Goeie worsten maken, is pure ambacht” © Steven Richardson

Hoe bak je worsten het best op de barbecue? Topslager Hendrik Dierendonck geeft advies en tipt hoe je ze thuis zelf maakt

“Goede worsten maken, da’s pure ambacht”, aldus Hendrik Dierendonck. De topslager verklapt hoe je thuis zelf de beste worsten kan draaien en geeft advies voor als je ze op de barbecue bakt. “Je wil natuurlijk dat die worst krokant is langs buiten en lekker sappig vanbinnen." Zo maak je er zelf een succes van volgens de slager dit weekend.

 1. "Gebruik een aardappel of citroen": twee experts leggen uit hoe je je barbecue weer schoonmaakt na zijn winterslaap
  PREMIUM

  "Gebruik een aardappel of citroen": twee experts leggen uit hoe je je barbecue weer schoon­maakt na zijn winter­slaap

  Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar heb je geen idee hoe je hem weer in orde brengt nadat hij zo lang stilstond? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste advies. Want hoe krijg je hem nu het makkelijkst weer schoon en mag je je houtskool van vorig jaar nog gebruiken? “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.”
 2. Van plan om te barbecueën dit weekend? Grillmaster Peter De Clercq legt uit welk toestel de beste smaak verzekert
  PREMIUM

  Van plan om te barbecueën dit weekend? Grillmas­ter Peter De Clercq legt uit welk toestel de beste smaak verzekert

  Dit weekend wordt het zonnig én warm, dat betekent: tijd om de barbecue boven te halen. Kies je dan beter voor een houtskoolbarbecue zoals die van Weber of een vuurschaal van OFYR? Welk toestel is het snelst en geeft de beste smaak aan je vlees? Peter De Clercq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je op weg om het juiste model in huis te halen. “Een elektrische barbecue is ideaal voor wie geen tuin heeft.”