Slager Hendrik Dierendonck toont hoe je zelf worst draait én barbecuet: “Goeie worsten maken, is pure ambacht”
Volledig scherm
PREMIUM
Slager Hendrik Dierendonck toont hoe je zelf worst draait én barbecuet: “Goeie worsten maken, is pure ambacht” © Steven Richardson

Hoe bak je worsten het best op de barbecue? Topslager Hendrik Dierendonck geeft advies en tipt hoe je ze thuis zelf maakt

“Goede worsten maken, da’s pure ambacht”, aldus Hendrik Dierendonck. De topslager verklapt hoe je thuis zelf de beste worsten kan draaien en geeft advies voor als je ze op de barbecue bakt. “Je wilt immers dat die worst krokant is langs buiten en lekker sappig vanbinnen”

 1. Hoe bak je kip perfect op de barbecue? Topslager Hendrik Dierendonck geeft advies: “Wrijf de kruiden na het marineren grof af, anders gaat het verbranden”
  PREMIUM

  Hoe bak je kip perfect op de barbecue? Topslager Hendrik Dierendon­ck geeft advies: “Wrijf de kruiden na het marineren grof af, anders gaat het verbranden”

  Van kippenboutjes tot kipfilets, ze spelen op menig barbecue de hoofdrol. Maar niets zo lekker als een kip die je op zijn geheel bereidt, weet meestersleger Hendrik Dierendonck. Dat kan op een bierblik, dé barbecuehit van vorig jaar, maar wie het graag puurder en eenvoudiger heeft, slaat deze zomer aan het vlinderen. “Het lijkt ingewikkeld, maar het is echt simpel.” Dierendonck geeft advies hoe je kip het best op de barbecue bakt en verklapt zijn favoriete kiprecept.
 2. “Ik verwarm mijn côte à l’os voor tot hij bleu chaud is." Topslager Hendrik Dierendonck verklapt hoe je het perfecte stukje rundsvlees barbecuet
  PREMIUM

  “Ik verwarm mijn côte à l’os voor tot hij bleu chaud is." Topslager Hendrik Dierendon­ck verklapt hoe je het perfecte stukje rundsvlees barbecuet

  “Een côte à l’os is een nobel stuk vlees, dat verdient respect, daar draag je goed zorg voor dus bak je het perfect”, aldus Topslager Hendrik Dierendonck. Maar hoe bereid je zo’n eersteklas côte à l’os op de barbecue? Welke ingrediënten mogen niet ontbreken? Hoelang moet je vlees schroeien? En hoe zorg je ervoor dat je rundsvlees vanbinnen lekker smeuïg blijft? Hendrik Dierendonck verklapt zijn recept, zodat jij voortaan net iets relaxter achter het vuur staat.
 1. Oeroud barbecue-erfgoed: Topslager Hendrik Dierendonck verklapt hoe je varkensvlees het lekkerste barbecuet
  PREMIUM

  Oeroud barbecue-erf­goed: Topslager Hendrik Dierendon­ck verklapt hoe je varkens­vlees het lekkerste barbecuet

  Dat Asterix en Obelix steevast een varken grilden bij elk festijn, is geen toeval. Op tal van volksfeesten spot je zelfs nu nog geregeld een varken aan het spit. Logisch, weet Hendrik Dierendonck: “Dat is de ultieme barbecue en het past bij de huidige trend van slow cooking.” De topslager vertelt hoe je varkensvlees het lekkerste klaarmaakt op de barbecue en hij tipt ook zijn favoriete recept voor shortribs met zure room en kikkererwten.