Sommelier Sepideh Sedaghatnia beoordeelt 15 rode wijnen uit de supermarkt onder 10 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Sommelier Sepideh Sedaghatnia beoordeelt 15 rode wijnen uit de supermarkt onder 10 euro. © Steven Richardson

HLN-sommelier Sepideh proeft 15 wijnen onder de 10 euro en deelt één 9/10 uit: “Die prijs-kwaliteitverhouding is top!”

De lente is stilaan zicht, en daar drinken we al eens graag een wijntje op. Ook rode wijn past perfect bij die eerste zonnige dagen van het jaar. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 rode wijnen onder de 10 euro, uit de voorjaarsselectie van de supermarkten. Welke is écht lekker? En van welke schenk je liever geen glas in?

 1. Nu een platte buik bij het opstaan, maar vanavond helemaal opgeblazen? 2 voedingsexperts leggen uit welke voeding je best (niet) eet als oplossing
  PREMIUM

  Nu een platte buik bij het opstaan, maar vanavond helemaal opgeblazen? 2 voedingsex­perts leggen uit welke voeding je best (niet) eet als oplossing

  Veel mensen staan ‘s ochtends op met een platte buik, maar zijn tegen de avond volledig opgeblazen: iets wat vaak voor onzekerheid zorgt. “Niet alleen wat je eet, maar ook hoe je kauwt en slikt, maakt hierin een verschil”, licht diëtiste Sanne Mouha toe. Samen met maag-darmspecialist Danny De Looze (UZ Gent) licht ze toe hoe die opgeblazen buik onstaat en vooral: welke oplossingen er zijn om het te voorkomen. En wat als die niet werken?
 2. “Met deze 5 basisingrediënten, dit recept én een goed wafelijzer zit je goed”: Regula Ysewijn deelt de 10 geboden voor de lekkerste wafels
  PREMIUM

  “Met deze 5 basisingre­diën­ten, dit recept én een goed wafelijzer zit je goed”: Regula Ysewijn deelt de 10 geboden voor de lekkerste wafels

  Niets zo heerlijk als de geur van een verse, Luikse wafel die je tegemoet komt wanneer je er op straat voorbij wandelt. En ook een krokant Brussels exemplaar met slagroom smaakt altijd. Maar hoe krijg je die wafels zélf op een smakelijke manier uit je wafelijzer? En hoe zorg je ervoor dat de wafel niet in twee splitst? Bakexperte en ‘Bake Off’-jurylid Regula Ysewijn deelt 10 ultieme wafelgeboden en 2 exclusieve recepten. “Vervang boter nooit zomaar door iets anders.”
 3. Nooit meer een slechte wijn mee naar huis: dankzij deze HLN-tool heb je altijd een online sommelier bij in de supermarkt

  Nooit meer een slechte wijn mee naar huis: dankzij deze HLN-tool heb je altijd een online sommelier bij in de supermarkt

  De zoektocht naar een lekkere, betaalbare wijn in de supermarkt brengt soms veel twijfels met zich mee. Betekent een mooi etiket dat de inhoud lekker is? En geeft een duurdere fles garantie op goede kwaliteit? Om te vermijden dat je de verkeerde wijn kiest, is er een exclusieve HLN-wijnwijzer op basis van tips van Sepideh Sedaghatnia. De online sommelier gidst je van op je smartphone naar de voor jou geschikte wijn én vertelt je bij welk gerecht je die best inschenkt.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Zo mislukt je gepocheerde ei nooit meer dankzij Piet Huysentruyt: “Als het water te koud is, blijft het ei aan de bodem kleven”
  PREMIUM

  Zo mislukt je gepocheer­de ei nooit meer dankzij Piet Huysen­truyt: “Als het water te koud is, blijft het ei aan de bodem kleven”

  Niets beter op de Paasbrunch binnenkort dan een heerlijk gepocheerd ei waar het eigeel perfect uitstroomt. Maar hoe zorg je ervoor dat het eiwit goed blijft samenhangen? En wat zijn de geheimen om deze eibereiding niet te laten mislukken? “Er zijn trucjes die een ei pocheren tot kinderspel maken”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Hij gidst je door de 5 ultieme stappen, deelt 5 gouden tips én een exclusief brunchrecept met een alternatieve manier om te pocheren.