Voedingsexpert Eric De Maerteleire scheidt 7 feiten van fabels over superfoods: welke zijn écht goed voor je en welke niet?
Volledig scherm
PREMIUM
Voedingsexpert Eric De Maerteleire scheidt 7 feiten van fabels over superfoods: welke zijn écht goed voor je en welke niet? © Shutterstock / Steven Richardson

“Het is geen goed idee om elke dag een avocado te eten”: voedingsexpert doorprikt zeven feiten en fabels over superfoods

Met het oog op de zomer zijn er veel mensen die plots gezonder willen eten om zich beter in hun vel te voelen, en daar komen vaak de zogenaamde ‘superfoods’ bij kijken. Matcha, açaibessen, vette vis of spelt staan erom gekend mooie beloftes in te houden voor onze gezondheid. “Zelfs élke dag een avocado eten, is geen goed idee”, vertelt voedingsexpert Eric De Maerteleire. Hij scheidt met een kritische blik zeven feiten van fabels over superfoods.

  1. Zonnebloemolie wordt schaarser en duurder: welke alternatieven zijn er en moeten we daar meer voor betalen?
    PREMIUM

    Zonnebloem­olie wordt schaarser en duurder: welke alternatie­ven zijn er en moeten we daar meer voor betalen?

    Wie sinds maart boodschappen doet, botst regelmatig op lege schappen zonnebloemolie in de winkel. Welke alternatieven gebruiken frituristen ondertussen, waarmee je thuis ook frieten kan bakken? En wat betekent het tekort voor de prijs van een pakje friet? Roel Dekelver van Delhaize en Bernard Lefèvre van het Nationaal Verbond van frituristen leggen uit. “Op een jaar tijd is de olieprijs verdubbeld.”