Frank Fol probeerde tien aardappelmesjes uit en koos zijn favoriet.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Fol probeerde tien aardappelmesjes uit en koos zijn favoriet. © Carline Vandercruyssen

Groentekok Frank Fol test schilmesjes en deelt zowel een 2 als een 10 uit: “Deze kost amper drie euro, maar is zijn geld niet waard”

Als er één hulpmiddel onmisbaar is in de keuken, is het wel een aardappelmesje, maar velen springen te nonchalant om met hun snijmateriaal, vindt Frank Fol, officieel dé Groentekok van België. “Een goed mesje dat meteen na gebruik wordt schoongemaakt, gaat levenslang mee”, gelooft hij. En daarvoor hoef je niet per se te investeren in het duurste exemplaar op de markt, blijkt uit zijn test. De kok nam tien exemplaren onder de loep: van Brabantia tot een mesje van Hema.

  1. Deense restaurant Noma opnieuw beste restaurant ter wereld, Hof Van Cleve stijgt met 7 plaatsen
    Play

    Deense restaurant Noma opnieuw beste restaurant ter wereld, Hof Van Cleve stijgt met 7 plaatsen

    Het Deense restaurant Noma van chef-kok René Redzepi is opnieuw het beste restaurant ter wereld. Dat bleek vanavond tijdens de awardshow in Antwerpen voor de ‘World’s 50 Best Restaurants 2021', de ranglijst van ’s werelds beste restaurants. Noma mocht zich al vier keer eerder winnaar noemen, de laatste keer in 2014. Het is nu voor het eerst weer lijstaanvoerder sinds de eetgelegenheid in 2018 verhuisde en zich vernieuwde. Peter Goossens van Hof Van Cleve klom deze editie 7 plaatsen omhoog, naar een knappe plek 36.