Neuroloog Steven Laureys schetst welke rol voeding speelt bij de werking van je brein.
Volledig scherm
PREMIUM
Neuroloog Steven Laureys schetst welke rol voeding speelt bij de werking van je brein. © Getty Images / BELGAIMAGE

“Gezond eten kan je brein tot 7 jaar jonger maken”: neuroloog tipt welke voeding helpt om gezond oud te worden en welke net niet

Het internet staat vol voedingstips om je brein scherp te houden. Maar kan je jezelf slim eten? En zorgen superfoods ook voor een superbrein? “Hoe gezond je eet, heeft een invloed op gezond ouder worden, zowel lichamelijk als mentaal", benadrukt topneuroloog Steven Laureys. Hij licht toe welke voeding je precies moet eten om te genieten van een heilzaam effect en wat je best laat.

 1. Wat eten we vandaag? Eén van deze favoriete ovenschotels van Wim Ballieu: 3 recepten vol comfort en warmte

  Wat eten we vandaag? Eén van deze favoriete ovenscho­tels van Wim Ballieu: 3 recepten vol comfort en warmte

  Easy does it op drukke weekdagen. En wat is er in de herfst heerlijker dan een nostalgische ovenschotel? Chef-kok en foodie Wim Ballieu (39) deelt met ons de lekkerste herfstrecepten uit zijn nieuwste boek ‘Nog meer ovenschotels’. Stevige en lekkere kost, zonder te veel poespas. Hij deelt meteen ook het basisrecept erbij voor een smeuïge aardappelpuree. Is het al etenstijd?
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Feit of fabel: helpt het biergist uit bier, wijn en brood écht tegen huid- en stoelgangproblemen?

  Feit of fabel: helpt het biergist uit bier, wijn en brood écht tegen huid- en stoelgang­pro­ble­men?

  Wie een zoektocht op het internet houdt, komt van alles tegen dat kan helpen tegen kwaaltjes. Nieuw bij dr. Google: biergistsupplementen die kunnen helpen om acné te genezen, de nagels te versterken, de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en de stoelgang te verbeteren. Heeft biergist effectief een ‘genezende’ werking? Gerard Spierenburg van de Consumentenbond en dermatoloog Elodie Mendels leggen uit.