"Van een pannenkoek verwacht je dat hij zo zacht is als boter en dat het deeg als het ware in je mond lijkt te smelten", tipt Herman Van Dender.
Volledig scherm
PREMIUM
"Van een pannenkoek verwacht je dat hij zo zacht is als boter en dat het deeg als het ware in je mond lijkt te smelten", tipt Herman Van Dender. © Carline Vandercruyssen

GETEST. Patissier beoordeelt kant-en-klare pannenkoeken en deelt meermaals een 3/10 uit: “Het lijkt wel alsof je op kauwgom kauwt”

Met Maria-Lichtmis in aantocht op 2 februari zetten we graag pannenkoeken op ons menu. Niet voldoende tijd om ze zelf te bakken of mislukken ze steeds? Patissier en Bake Off-jurylid Herman Van Dender test 10 verschillende kant-en-klare pannenkoeken uit voor jou: “deze zijn absoluut niet aangenaam om in te bijten.” Voor wie toch liever zin heeft in een versgebakken pannenkoek, deelt Van Dender zijn exclusief recept.

  1. “Niet iedereen moet maatje 36 hebben en er hetzelfde uitzien”: Sofie Dumont brengt met kookboek ‘Happy Moments’ ode aan feel good eten

    “Niet iedereen moet maatje 36 hebben en er hetzelfde uitzien”: Sofie Dumont brengt met kookboek ‘Happy Moments’ ode aan feel good eten

    Zes jaar lang voelde chef-kok Sofie Dumont er niets voor om met een nieuw boek tussen alle boeken over diëten en gezondheidsregels te staan. “Door corona ontdekten mensen weer hoe léuk koken en normaal eten kunnen zijn", vertelt ze. “Dat is de keuken waar ik voor sta.” In ‘Happy Moments’ verzamelt ze haalbare recepten boordevol smaak. We spraken met Sofie over haar eetvisie én delen vier exclusieve gerechten uit het boek.