Biersommelier Sofie Vanrafelghem.
Volledig scherm
PREMIUM
Biersommelier Sofie Vanrafelghem. © Steven Richardson

GETEST. Onze biersommelier proeft de lekkerste bierbubbels voor de feestdagen: “Het ideale alternatief voor cava en champagne”

In plaats van cava of champagne zou je dit jaar aan de feesttafel ook brut bier – zeg maar ‘bier in champagnestijl’ – kunnen serveren.  Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft tien ‘bierbubbels’ en velt haar oordeel. “Blenden is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar dit bier is erin geslaagd om het evenwicht tussen wijn en bier te behouden.”

2 reacties

 • Mia Thys

  2 maanden geleden
  Bienne is zeker een aanrader als het is iets speciaals mag zijn !
 • Bernard Van Nieuwenhove

  2 maanden geleden
  Waarom ook niet de 'Champagne de Bruxelles' opgenomen in de vergelijkingstests? De echte 'Oude Geuze'
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Supermarkten pakken nu al uit met grote promoties voor de feestdagen: waar doe je de beste koopjes? En zijn ze wel zo voordelig?
  PREMIUM

  Supermark­ten pakken nu al uit met grote promoties voor de feestdagen: waar doe je de beste koopjes? En zijn ze wel zo voordelig?

  Het wordt een kerstfeest met onze bubbel, en daar spelen de supermarkten nu al gretig op in: met kleine porties, vroege promoties en maatregelen om het toch allemaal veilig te houden voor de consument. Waar lopen momenteel de mooiste acties? En wacht je eigenlijk niet beter tot de feestdagen om nog grotere kortingen te scoren? Retailspecialist Gino Van Ossel geeft advies.
 1. Ze durven het bijna niet zeggen, maar deze 7 ondernemers boeken meer winst door corona: "Aantal projecten verdrievoudigd”
  PREMIUM

  Ze durven het bijna niet zeggen, maar deze 7 onderne­mers boeken meer winst door corona: "Aantal projecten verdrievou­digd”

  In de grootste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog is het voor veel bedrijven pompen of verzuipen, maar niet voor allemaal. Voor andere was het de voorbije maanden alle hens aan dek en met gemengde gevoelens vaak. “Ik wil geen belachelijke winst maken, ook al zou het kunnen.” Welke ondernemers en sectoren hebben het momenteel druk en is hun omzet is geëxplodeerd door corona? Deze zeven ondernemers getuigen over hun ‘booming business’.